luni, 12 noiembrie 2018

”Marele Derby”, o glumă nereuşită! Dinamo - FCSB 1-1, după un meci inestetic disputat pe o bucată de pământ bătătorit!

După chipul şi asemănarea fotbalului românesc! Pe un stadion faraonic, construit cu sute de milioane de euro, dar care arată precum o orezărie abandonată, două dintre cele mai interesante echipe din Liga 1 Betano în 2018 îşi dispută trei puncte. Gazdele cu miza evitării play-out-ului, oaspeţii cu eterna miză a câştigării unui campionat de care nu s-au mai atins de multă vreme, scrie Cristian Scutariu pentru Prosport.


 Partida începe cât se poate de previzibil. FCSB are mingea, combină, iar Dinamo se cantonează defensiv. Trec doar câteva minute până la prima ocazie, o bară pe care o loveşte mingea trimisă cu capul de Man. Posesia nu contează pe tabelă, iar FCSB dă impresia că nu poate mai mult. Nici Dinamo nu se omoară cu fotbalul, dar joacă ceea ce îi permite valoarea. E abia minutul 25 când ”câinii” au prima şansă de gol, o minge trimisă cu capul la colţul lung de Popa, un pic pe lângă. În acest context, vine minutul 40. Moruţan pierde copilăreşte o minge în treimea dinamovistă, Hanca recuperează şi declanşează un contraatac. Gazdele au jucătorii mai rapizi, au superioritate în careul FCSB, iar Popa e doborât de Bălgrădean. Penalty, unul pe care îl transformă uşor Salomao, şi Mircea Rednic îşi notează deja ironiile de după meci.
Moruţan plăteşte cu locul pe teren prostia făcută şi rămâne la duşuri. Intră Florinel Coman şi, la doar câteva secunde după restart, FCSB revine în joc. Tănase pătrunde în careu, Cooper îl agaţă precum un poştaş care activează în timpul liber la echipa satului, iar Gnohere ratează penalty-ul. Nu e suficient, mingea respinsă de Penedo e trimisă în poartă de acelaşi Tănase. Momentul de revenire e stricat de Gnohere, cel care îl loveşte dur, fără motiv aparent, pe Cooper şi e eliminat direct!
Eliminarea o strânge pe FCSB în propria jumătate şi o transformă în Dinamo 2. Obiectiv: contraatac şi apărare ermetică. Terenul e la fel de prost, fotbaliştii au obosit şi asta se vede în calitatea fotbalului. Minutele trec fără ca cele două porţi să mai fie ameninţate, totul se transformă într-un şir de faulturi dure în zona centrului terenului.
Dinamo visează la victorie, Neicuţescu are un şut care dă emoţii, dar cam atât. Rednic n-a pregătit, cu siguranţă, momentele în care echipa lui trebuie să controleze, să construiască şi să atace poziţional, iar asta se vede. Meciul se duce, greu şi inestetic, către un final puţin anticipat, dar probabil just după desfăşurarea evenimentelor. Sursa Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu