luni, 11 februarie 2019

Olguța și meandrele concretului prezidențial

În războiul lui Klaus cu mignona Olguța mulți s-au întrebat de unde oare atâta aversiune la președintele nostru pentru făptura la care natura a lucrat cu aplecare și sârg, rezultatul fiind – orice ar spune doamna Andreea Pora, care e mai exigentă ca noi – cel puțin notabil.
Unii au zis … poate pentru că dânsa e cam aprigă în limbaj și Klaus , care procesează greu, n-a priceput decât târziu ce-a vrut să spună Olguța în poza aia în care el o întreba, chipurile, de unde o să ia bani de salarii și pensii iar ea îi răspundea calm: „Din meditații !” și care a umplut FACEBOOK-ul, de-a râs lumea cu hohote ample! Alții au bănuit că Werner e cam misogin… alții că e ranchiunos… alții că nici el nu știe de ce…
Mie cel mai mult mi-a plăcut explicația deputatului PSD Horia Nasra. Acesta susține că este vorba pur și simplu despre CALIGYNEFOBIE, adică spaima acestuia „față de femeile frumoase” ( poate și puternice). Sigur că PSD-ul insensibil habar n-avea că președintele nostru se zbate într-o astfel de suferință… dar, din instinct, a limitat întâlnirile acestuia cu unele doamne- de exemplu, cu Ana Birchall. Totuși , să ne amintim fața lui Klaus cu prilejul ceremoniei oficiale de la Ateneul Român, la preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene… multă lume a crezut că n-a dat mâna cu Cioloș Dacian Julien doar de-al dracului ce e … Aș! de fapt el nu se putea concentra din pricina unei rochii cu bustul auriu care-i provoca o spaimă de neoprit! Când a apărut și Vio în peisaj, Werner pur și simplu a înghețat și nu și-a mai putut dezlipi mâna de șurubelnița pe care o ține în buzunar, așa… pentru control și pentru atenuarea neliniștii existențiale (că bormașina lui preferată nu a încăput nicicum în tainițele smoching-ului). Deci, e boală, nu răutate !
Să vedem așadar ce zice la manual despre CALIGYNEFOBIE:
„Caligynefobia este o fobie mai puţin cunoscută şi la fel de bizară ca multe altele. Pentru cei care suferă de această frică iraţională faţă de femeile frumoase, viaţa devine un adevărat coşmar…. Simptomele variază ca intensitate. În unele cazuri poate să apară doar o nervozitate în prezenţa unei femei frumoase, dar în cazurile grave bolnavul va suferi atacuri de panică. Acestea se manifestă prin crize extreme de frică, pierderea controlului ( …) creşterea pulsului, transpiraţie, dificultăţi în respiraţie, durere în piept şi frisoane.”
Acum , că am înțeles despre ce este vorba, să vedem și cum se tratează pacostea care a dat peste președintele nostru:
„Tratamentul variază de la o persoană la alta. Acesta include medicamente cu rol sedativ şi anti-anxietate, EXPUNERE GRADUALĂ LA STIMULII CARE PROVOACĂ FOBIA şi terapie cognitivă comportamentală, pentru ca bolnavul să înveţe cum să reacţioneze la frică.”
Deci EXPUNERE GRADUALĂ… pentru început, aș propune ca Werner să imprime chipul Olguței pe tricoul lui de ciclist, împreună cu textul „Nu mi-e frică, nu mi-e frică de Bau-Bau…” . În următoarea etapă mă gândesc că ar fi bine să comande pentru peretele cel gol din wohnzimmer-ul de 200 de metri pătrați al vilei LAC 3 un fototapet cu Olguța, explicând la tabla ANTENEI 3 cum au crescut salariile și pensiile în România … și dacă, după toate astea , dânsul tot nu dă semne că s-ar fi vindecat, terapia de șoc cred că ar consta în editarea unor afișe expresive cu OLGUȚA- O CANDIDATĂ LA PREȘEDINȚIE PENTRU LINIȘTEA DUMNEAVOASTRĂ! pe care să le pună SPP-ul de-a lungul traseului București-Sibiu al tradiționalului convoi prezidențial de weekend, cu precădere pe Valea Oltului!

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu