luni, 11 februarie 2019

Romania invinge Cehia dupa o zi de poveste si merge in semifinalele Fed Cup pentru a doua oara in istorie


 Irina Begu si Monica Niculescu au castigat ultima partida a intalnirii Romania - Cehia, la Ostrava, echipa noastra castigand cu scorul de 3-2 in turul I al Grupei Mondiale I din Fed Cup.
Scorul a fost 6-7, 6-4, 6-4, dupa 2 ore si 57 de minute de tenis fabulos, pe alocuri dramatic, cu un final intens, in care fiecare punct a fost pe muchie de cutit.
Primul set al intalnirii de la Ostrava a fost unul foarte echilibrat, in care cele doua cupluri s-au studiat la inceputul partidei, s-a mers cap la cap pe majoritatea duratei acestei manse, iar experienta si locul ocupat de cuplul ceh mai mult nu s-au vazut comparativ cu entuziasmul perechii din Romania.
Dar a fost un set care pana la urma a fost castigat pe merit de Krejcikova si Siniakova, liderele mondiale la dublu, care in tiebreak si-au asumat responsabilitatile si au castigat cu un categoric 7-2.
Multa lume le vedea de la acest moment pe fetele noastre victime sigure in fata rivalelor lor de la Ostrava, insa ele si-au revenit rapid dupa dezamagirea din tiebreak, au facut break din primul game al setului 2, un break pe care l-au mentinut apoi pe toata durata mansei, una castigata in final cu un 6-4 entuziasmant.
Monica Niculescu a avut o inima mare de tot in acest meci, a compensat de multe ori greselile facute de Irina Begu, greseli facute poate dintr-o prea mare dorinta de a inchide uneori punctul prea repede, asa ca cele doua s-au completat de cele mai multe ori minunat pe parchetul salii din Cehia, una arhiplina, in care zecile de fani romani au facut spectacol.
Iar setul 3, decisivul decisivului, a inceput la fel ca in setul 2, cu un break din primul game pentru fetele noastre, Begu si Niculescu, care pareau ca arata pe punct ce trece un tenis de o calitate si mai buna, mereu mai buna.
Setul decisiv s-a terminat cu acelasi scor si oarecum cu aceeasi desfasurare precum cel secund, tot 6-4, la capatul a trei ore de tenis in care cu siguranta nimeni din fata televizorului nu s-a plictisit.
Un final dramatic, cu Begu si Niculescu extrem de atente la orice miscare facuta de cuplul Siniakova/Krejcikova, care puteau prin experienta lor sa schimbe ritmul in finalul partidei.
Romania merge pentru a doua oara in istorie in semifinalele Fed Cup, dupa editia din 1973, cand insa atunci formatul era cu totul altul, iar atunci echipa noastra era invinsa de Africa de Sud.
Vom juca in semifinale intre 20-21 aprilie cu Franta, pe un teren care va fi tras la sorti, avand in vedere ca cele doua natiuni nu s-au mai intalnit in aceasta competitie, in ultima perioada.
Cehia era campioana en-titre a competitiei, cu 6 trofee in ultimele 8 editii, cu 11 trofee in general in palmares si in plus nu mai pierduse acasa un meci din 2009, cand era invinsa de SUA la Brno.


Autor: Dan Alexandru, Ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu