sâmbătă, 16 februarie 2019

Simona Halep pierde la Doha o finală pe care a avut-o în mână în setul secund!!!



 Simona Halep a pierdut finala WTA de la Doha in fata Elisei Mertens din Belgia, dupa o finala pe care la un moment dat a controlat-o cu maxim de autoritate, conducand cu 6-3, 2-0.
Mertens, locul 21 WTA, a castigat cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3, dupa 2 ore si 6 minute de joc.
Este pentru prima data cand Mertens a castigat un meci in circuitul oficial WTA in fata Simonei, care pierde sansa de a bifa un nou trofeu la Doha, dupa cel cucerit in 2014.
Simona Halep a controlat primul set, care a durat putin peste jumatate de ora la Doha, set care a inceput totusi cu doua break-uri de fiecare parte. Halep s-a distantat rapid la 3-1 apoi, dar Mertens a incercat sa stea in meci si a egalat pe tabela din nou, scor 3-3. La acest scor, Simona, fosta lidera mondiala WTA, nu avea niciun punct castigat cu serviciul 2!
Au fost ultimele mari eforturi facute de sportiva din Belgia, care a pierdut apoi categoric prima mansa, in ultimele trei game-uri necastigand nici macar un punct.
Un 6-3 categoric asadar, care nu a lasat drept de niciun fel de comentariu in ce priveste jucatoarea care a meritat mai mult victoria, Simona oferind cateva lovituri exceptionale, in ovatiile zecilor de romani prezenti pe arena din Qatar.
Si setul secund a inceput sub aceleasi auspicii, Halep dominand clar aceasta intalnire, ducandu-se la 2-0 si bifand 5 game-uri la rand asadar in aceasta intalnire.
Dar cum socoteala de acasa mai mereu nu se potriveste cu cea din targ, chiar daca Simona Halep a condus si a dominat si prima parte a setului secund, s-a produs un declick la un moment dat, romanca s-a impotmolit fix cand nu trebuia. Mai intai insa, trebuie spus ca la 1-2, Mertens a cerut in mod ciudat un time-out medical pentru dureri de spate, terminat cu o pauza de vestiare care a durat circa 10 minute.
O pauza care vizibil a scos-o din ritm pe romanca, care dupa reluare nu a mai etalat acelasi tenis de calitate. Ba mai mult, la 4-4 a clacat, Elise Mertens a facut un break salvator si a trimis mai apoi partida intr-un decisiv in care foarte putini fani, poate si cei mai optimisti ai belgiencei, nu mai sperau.
Setul trei a inceput foarte bine din nou pentru Mertens, a avut 2-0 aceasta, Simona Halep s-a agatat cu disperare, a egalat pe tabela la 2, dar resursele fizice ale romancei au inceput usor-usor sa fie din ce in ce mai mici, combinate si cu dureri de spate la finalul partidei.
Mertens castiga asadar in 3 seturi o finala pe care o credea pierduta categoric la un moment dat, Simona Halep pierde finala cu numarul 34 jucata in circuitul WTA, un raport de 18-16 pe care il are aici.
Pentru romanca urmeaza turneul WTA de la Dubai, chiar de luni incolo, acolo unde locul 2 mondial are prim tur liber.

                                                                                             D.A.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu