miercuri, 13 februarie 2019

Vizibilitate redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Prislop


 Vremea a fost apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. Pe arii relativ extinse, in cursul zilei, s-au semnalat precipitatii sub forma de ninsoare si local ploaie si lapovita . Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 11.2 l/mp, la Vf. Iezer. Vantul a suflat in general moderat cu intensificari temporare in cursul zilei (65 km/h la Baia Mare). Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 3 grade la Targu Lapus si 6 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatiei.La munte s-a semnalat ceata.
Stratul de zapada este prezent indeosebi in zona de munte si masura, aseara, pana la 80 cm, la Baraj Firiza.
La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -4 grade la Ocna Sugatag si -2 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Ocna Sugatag -5 grade si in Pasul Gutai -6 grade.
           Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Gutai, intre km 165 si km 175. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm este depusa pe partea carosabila a DN18, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180. Celelalte sectoare de drumuri nationale au carosabilul partial umed si umed. Cerul este acoperit în zonele de deal si de munte. Fulguieste la Viseu de Sus si ninge la Borsa. Angajatii sectiei de drumuri nationale au actionat cu 16 utilaje si au raspandit 95 tone material antiderapant, respectiv 500 litri clorura de calciu.
           Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in scadere. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de iarna.
            Stratul de zapada masoara: 83 cm la Cavnic, 64 cm la Baiut, 59 cm la Firiza, 40 cm la Vf.Iezer, 30 cm la Luhei, 27 cm la Ruscova, 23 cm in Baia Borsa, 22 cm la Coroieni, 21 cm in Poiana Borsa, 15 cm la Moisei, 13 cm in Leordina si Valea Vaseruluji, 10 cm la Targu Lapus si Bistra, 9 cm pe Valea Viseului.
             Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica.
              Valori ale temperaturii aerului acum: -5 grade la Ocna Sugatag, -4 grade la Cavnic, Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus si Borsa, -3 grade in Baia Mare, Baia Sprie si Seini.
                Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Local, indeosebi in zona de munte, mai ales seara si noaptea, va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari pe crestele montane viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 4 grade, iar cele minime intre  -4 si -1 grad. Izolat in zonele joase vor fi conditii de ceata.
                   Maine, 14 februarie a.c., prognoza meteorologică prevede ca vremea se mentine apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Indeosebi incursul zilei, local la munte va ninge si pe arii restranse in rest, vor fi precipitatii slabe mixte. Vantul va sufla slab la moderat cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 6 grade, iar cele minime intre -3 si 0 grade. Noaptea si dimineata vor fi conditii de ceata in zonele joase.

                                                  Prefectura Maramures

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu