luni, 26 august 2019

CUM SA ALEGI CELE MAI BUNE RECHIZITE PENTRU NOUL AN SCOLAR


 Atunci cand vine vorba de alegerea rechizitelor lucrurile sunt simple: trebuie sa fie ieftine, sa isi faca treaba si sa ii placa copilului. In realitate insa, alegerea rechizitelor se poate dovedi a fi mai dificila de atat. Creioanele se rup, stilourile incep sa curga, cariocile au varful blocat in interior, iar la finalul zilei ajungem sa facem 2-3-7 drumuri inapoi la magazine sa inlocuim produsele stricate sau sa cumparam altele mai calitative.

Noi va prezentam cativa pasi esentiali pentru a va ajuta in alegerea rechizitelor potrivite, care sa fie atat pe placul parintelui, cat si al copilului:

Pasul 1: Siguranta

Poate ca nu ati observat niciodata pana acum, dar unele rechizite au diverse simboluri si indicatii pe ambalaj. Acele simboluri ne arata intocmai informatiile cheie pe care trebuie sa le stim inainte de achizitionare, iar prima informatie care ne intereseaza este varsta: pentru ce grupe de varsta este recomandat produsul respectiv. Aceasta este prima restrictie de siguranta pe care trebuie sa o avem in vedere.
De asemenea, atunci cand vorbim de instrumente de lucru manual, cum este foarfecele de exemplu, e important sa observam daca varful foarfecelor este rotunjit sau nu pentru a preveni accidentele. Materialele din care sunt realizate creioanele si cariocile in special sunt importante, caci cei mici tind sa introduca in gura instrumentele pe care le folosesc. Acelasi lucru se aplica si pentru carioci, unde trebuie sa fim atenti sa nu fie toxice.

Pasul 2: Flexibilitate si dexteritate

Pentru cei sub 3 ani sau prescolari e important ca forma creionului sau a cariocii sa le asigure o manevrare usoara. Avand manutele mici, un creion cu forma triunghiulara este cel mai potrivit. În special la varste mici, acestia tind sa apese foarte tare in timp ce coloreaza, de aceea un alt aspect de luat in calcul este varful creionului sau cariocii. Exista produse special concepute pentru a evita blocarea varfului de carioca in interior de exemplu.
Scolarii se concentreaza mai mult pe functionalitate si cauta produse pe care le pot manui cu mai multa dexteritate. Tot in cazul cariocilor, se recomanda produsele care pot trasa 2 tipuri de linii: subtiri, pentru trasarea contururilor si groase – pentru colorarea si umplerea formelor.
Daca copilul vostru este stangaci, ar fi un ajutor real pentru el sa va orientati catre produse special concepute pentru stangaci. Cea mai importanta pentru ei este gradarea riglei sau pozitionarea lamelor in cazul ascutitorilor sau a foarfecelor.

Pasul 3: Obiceiuri de consum

E bine sa avem in vedere diversele obiceiuri ale copilului atunci cand achizitionam articole scolare. Spre exemplu, multi copii tind sa piarda capacele de la carioci, determinandu-ne sa inlocuim adesea set-ul de colorat. O solutie ar fi produsele care previn intocmai aceasta problema – care au capacele legate sau diverse suporturi in care se prind capacele. Alte probleme comune sunt: stilourile care curg permanent fiindca nu au o penita rezistenta la socuri, creioanele cerate care murdaresc mainile sau riglele din materiale rigide care se rup permanent (in detrimentul celor dintr-un material maleabil, de exemplu).
Astazi, rechizitele au devenit adevarate mini-gadget-uri menite sa usureze viata parintilor si sa ofere copiilor o experienta mai frumoasa. Uitati-va de fiecare data dupa astfel de articole ingenioase, caci ele sunt cele care va vor salva de multe drumuri si va vor ajuta sa economisiti bani pe termen lung. Spre exemplu, exista ascutitoare cu buton care elimina mina blocata a creionului pe care nu reusim de multe ori sa o mai scoatem.

Pasul 4: Culori si forme

Oricat de obiectivi ar fi parintii, la finalul zilei este important ca produsul sa fie atractiv pentru cel mic, caci el il va folosi. Pattern-urile haioase, culorile vii si dinamice si formele jucause, oricat de superficiale ar parea, reprezinta un factor important din decizia finala de cumparare. Copilul trebuie sa fie entuziasmat sa incerce produsul, sa se distreze folosindu-l si sa simta ca se diferentiaza de colegii sai de clasa.
O recomandare in zona de rechizite este Maped Romania, care indeplineste toate specificatiile de mai sus atunci cand vine vorba de articolele scolare. De la siguranta si flexibilitate in manuire pana la obiceiuri si nevoi speciale de consum, avand unele dintre cele mai nastrusnice culori si forme, gama de produse Maped le are pe toate.

Descopera gama de produse educative Maped Romania pe www.maped.com.ro sau pe retelele de socializare: Facebook (http://facebook.com/MapedRomania/) si Instagram (@maped.ro).


Autor: portalInvatamant.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu