vineri, 16 august 2019
Pastorul corupt Petre Lascău dezbină și Biserica "AGAPE" , DIN PHOENIX, ARIZONA, U.S.A..!
REPORTERUL RADU OPREA A SCRIS AZI: "Experimentul de conducere <presbiterian> produce probleme la Biserica AGAPE din Phoenix !
În urmă cu aprox. 8 ani, in una din sălile unui hotel din Phoenix, AZ, a luat ființă Biserica Agape. In jurul pastorului Petru Lascau si a pastorului asistent George Botea . Au inceput să se adune enoriași de la alte biserici, precum si oameni care nu erau încă încadrați in vreo biserica. S-a dorit un inceput nou, cu un stil de conducere cât mai simplu si efficient. S-a optat pt.modelul presbiterian. Sustinatorii acestui model consideră că fiind biblică conducerea bisericii de către o pluralitate de prezbiteri, împreună cu un grup de diaconi, bineinteles ordinați si dedicati in slujbele respective.
Numeric, Biserica a crescut constant,ajungand in scurt timp la un numar de aprox. 200 de membri, ceea ce a determinat inchirierea unui local adecvat. După scurt timp, în unanimitate, s-a hotărât cumpararea unui local propriu, pe baza contributiei financiare a membrilor, dar mai ales, prin mijlocirea fr.Lascau, pentru obtinerea de donații de la Comunitatea Penticostală, si nu numai, din USA. In urma lucrarilor de renovare, noua cladire a bisericii a devenit una dintre cele mai frumoase si dotate biserici din Phoenix.
Datorită însă unui management deficitar de administrație, ținut ascuns enoriașilor, a unor pierderi financiare constante, a unor disensiuni personale tot mai frecvente la nivel de conducere, precum si a scăderii vertiginoase a prezenței la serviciile religioase, in anul 2019, bordul în unanimitate (inclusiv pastorul senior) a hotarat vinderea localului, invocand ieșirea din inpas prin relocarea intr-o zonă in North, mai apropiată de comunitatea romaneasca.. O solutie care s-a dovedit a fi însă nefastă, privind integritatea bisericii. Cu un profit de aprox.1 milion de dolari, in cadrul bordului, si apoi extins la biserică, a inceput o dispută aprinsă pentru a se cumpara sau a se inchiria un nou local, unii din bord optand (eventual) pentru varianta unui credit - părere neagreată însă de pastorul senior si de o parte din enoriași. Ulterior, după multe ezitari,la propunerea unor frați din bord, s-a cumparat un local cu un pret rezonabil, la intersectia dintre I-17/I-101. Din nefericire, disputa a degenerat ulterior in discutarea prerogativelor si a drepturilor pastorului, in baza modelului presbiterian. Restrictionarea de către o parte din bord a unor drepturi ale pastorului senior a condus la o criză a bordului, prin demisia unora, iar la nivel de Biserică s-a produs inevitabil sciziunea. În final, invocand lipsa de autoritate, în ziua de 11 August 2019, pastorul senior, Lascau Petru, si-a dat demisia.Aprobarea unora dar si nemultumirea altora a produs o stare de confuzie generală in congregatie.
În rezumat, Biblia ne învață despre o conducere a bisericii care constă intr-o pluralitate a presbiterilor (episcopi/supraveghetori), împreună cu un grup de diaconi care slujesc Biserica. Dar nu este impotriva acestei pluralitati ca unul sau unii dintre ei să indeplineasca rolul de "pastor" . Astfel, o Biserică poate să aibe mai multi presbiteri, dar nu toți presbiterii sunt chemati să slujeasca ca si pastori. În terminologia actuală se foloseste denumirea de "pastor senior" , in acceptiunea generală cu referire (spirituala dar si fizică) la persoana care dă socoteală inaintea lui Dumnezeu pentru Biserica, dar și în fața Bisericii. Intrebarea este, care sunt de fapt atributiunile si drepturile acestuia intr-un sistem de conducere presbiterian ?!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu