sâmbătă, 21 septembrie 2019

Primele doze de vaccin antigripal au ajuns în Maramureș


 Un milion și jumătate de doze de vaccin antigripal a achiziționat anul acesta Ministerul Sănătății pentru persoanele aflate în grupele de risc, cu 200.000 de doze mai multe față de anul trecut.
Primele doze au ajuns și în județul Maramureș, pentru prima dată atât de curând, în ultimii ani.Vaccinul antigripal a fost achiziționat de Ministerul Sănătății și furnizorii au livrat deja primle doze de vaccin în teritoriu. 
”Este pentru prima dată în ultimii ani când se primesc atât de devreme dozele de vaccin, vorbim aici de primele tranșe, 1420 de doze de vaccin care au fost deja distribuite din totalul de 49 200 de doze care urmează să mai soseacă în trei tranșe de acuma înainte, în județul nostru. Cu siguranță se vor primi și aceste doze până la începerea sezonului rece”, precizează Rareș Pop, director execuiv la DSP Maramureș.
 În primă fază va începe vaccinarea  personalului medico-sanitar, primele 50 de mii de doze vor fi livrate până în 20 septembrie, după care spre sfârșitul lunii octombrie vor fi livrate celelalte doze și va începe vaccinarea efectivă în cabinetele medicilor de familie.
”Recomandarea noastră, ca și în fiecare an, este pe partea de prevenire și supraveghere a ceea ce înseamnă patologia virală și mai ales în sezonul rece, recomandarea noastră este de 100% pentru vaccinare, mai ales a categoriilor de risc”, spune Rareș Pop.


                                                                                      MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu