„Dacă iei o broască, o pui într-o oală cu apă și o pui pe foc, vei observa ceva interesant: broasca se adaptează la temperatura apei, rămâne înăuntru și continuă să se adapteze la creșterea temperaturii.
Dar când apa ajunge la punctul de fierbere, broasca care ar vrea să sară din oală nu poate. Pentru că este prea slăbită și obosită din cauza eforturilor pe care le-a depus pentru a se adapta la temperatură.
Unii ar spune că ceea ce a ucis broasca a fost apa clocotită... de fapt, ceea ce a ucis broasca a fost incapacitatea ei de a decide CÂND SĂ SARĂ, CÂND SĂ-ȘI ACCEPTE LIMITELE.
Așa că nu te mai „adapta” la situații greșite, relații abuzive, prieteni paraziți și multe alte lucruri care te „deprind”. Dacă continui să te adaptezi, riști „să mori” în interior.
Sări cât de repede poți!
Autor: Peter Senge
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu