1.
Zahărul
Pe măsură ce metabolismul încetinește, scade
capacitatea organismului de a prelucra zahărul. Așa începe să se depoziteze
grăsimea pe șolduri, burtă și alte zone. Consumul excesiv de zahăr mai duce la
rezistență la insulină (care poate contribui la infertilitate) și la
accelerarea apariției ridurilor. Ai grijă, zahărul nu este prezent numai în
dulciuri ci în aproape toate alimentele prelucrate!
2.
Îndulcitorii artificiali
Îndulcitorii artificiali „păcălesc' organismul prin
faptul că nu îi furnizează calorii, iar acesta nu poate regla senzația de
foame. Pe de altă parte, tot ei sunt asociați cu apariția cancerelor. Utilizarea
îndulcitorilor artificiali mai poate duce la un răspuns slab al producției de
insulină și deci la un nivel ridicat de glucoză. Ca urmare, acest lucru conduce
la stocarea grăsimilor, sindrom metabolic, diabet de tip 2 și boli
cardiovasculare.
3.Alcoolul
Alcoolul este plin de calorii, iar după 30 de ani
corpul nu le mai poate arde. Până și berea crește nivelul insulinei și
îngreunează situația.
4.Cafeina
Cafeina din băuturile carbogazoase și cea din cafea
poate crea probleme în ceea ce privește calitatea somnului. Somnul insuficient
afectează inclusiv pielea, deci însăși frumusețea ta… Dacă nu dormi, îți vine
să mănânci, dacă mănânci, firesc, te îngraşi…
5.Făina
albă
Corpul transformă făina albă în glucoză, iar glucoza
se depune sub formă de grăsime.
6.Mezelurile
Carnea procesată (mezelurile) este extrem de bogată
în sodiu și grăsimi saturate, care fac rău inimii. În plus mezelurile (crenvuşti, parizer,
salam, cărnaţi, tobă) conțin și mulţi nitriți. Nitriți=cancer.
7.Carnea roşie
Grăsimile saturate
din carnea roşie sunt cel mai probabil "vinovate" pentru riscul de
boli de inimă, iar sodiul folosit în carnea procesată ar putea creşte riscul de
boli cardiovasculare din cauze efectului pe care îl are asupra tensiunii
arteriale.
8.Sare
Toată lumea are nevoie de sare, dar nu de prea multă. Sarea crește tensiunea arterială și riscul de accident vascular cerebral. Din moment ce sarea îmbunătățește aroma, aproape toate alimentele conțin multă sare. Citește etichetele și vei fi șocată de câtă sare introduci în organism aproape fără să îți dai seama
Dr. Iulian COZA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu