duminică, 10 iunie 2012

EDITORIAL - După votare vine furtuna sau soarele?!


  Dacă campania electorală pentru alegerile locale din acest an a fost deosebit de liniştită, cel puţin în arealul unde locuiesc – comuna Mireşu Mare, astăzi, 10 iunie când soţia mea, Ana împlineşte o vârstă rotundă la fel ca interpreta mea favorită - Loredana Groza, se întâmplă ca la ora 19,00 în Lucăceşti ( şi în Chioar în general) cerul să fie deosebit de întunecat, să fie brăzdat de fulgere şi să se audă tunete. Se pregăteşte o mare furtună de vară!  Pentru uni candidaţi acest cod galben anunţat de Dan Bucă încă de dimineaţă poate să fie de bun augur, pentru alţii dimpotrivă să fie începutul sfârşitului!
  Personal, pe lângă bucuria de a serba ziua soţiei mele cu familia, puţin mai târziu, (deoarece este vicepreşedinta secţiei de votare la Mireşu Mare) mai am o bucurie: tatăl meu Aurel Dragoş(foto 2) la cei 84 de ani şi mama Ana Dragoş (foto 1) la cei 81 de ani, au avut şansa să mai voteze o dată. Sper să o mai facă şi în toamnă la parlamentare, apoi la preşedintie, apoi, iar peste patru ani... A fost un eveniment deosebit pentru dânşii, la o vârstă octogenară, cu doi fii realizaţi, să fie băgaţi în seamă nu numai de membrii familiei şi rudele apropiate ci şi de alţii. Pentru dânşii, acest eveniment electoral local ( în suflet nu există termenul!)  le-au făcut duminica aceasta, (a „tuturor sfinţilor!”) una deosebită. Soarta aceasta, dragi cititori, a Dumnealor, o s-o avem şi noi care urmăm aici pe pământ. Are grijă Timpul şi Biblia - de asta! De fapt s-au simţit importanţi şi au avut sentimentul că încă mai  contează pentru România anului 2012! Când te gândeşti că prin anii 1980 tata candida pentru "partidul unic" 8 pentru cei tineri, Partidul Comunisr Român) într-o funcţie importantă! Dar vorba lui Eminescu „Vreme trece, vreme vine...”
  Dacă am ceva emoţii pentru ziua de azi este faptul că Lucăceşti, satul natal ar putea rămâne fără consilier local, lucru ce nu se va întâmpla cu satul vecin -Dăneştii Chioarului, mult mai mic, deoarece, acolo oamenii sunt mai uniţi. Au urmat sfaturile domnului deputat dr. Nicolae Bud care are suflet câteodată prea mare, este un om citit şi munceşte deosebit de mult.  Am afirmat că domnul Nicolae Bud este "cel mai harnic deputat din Chioar"! Din punctul meu de vedere, pe care nu o să mi-l schimb până la proba contrarie, AŞA ESTE! Poate că cei trei-patru candidaţi cu şanse din Lucăceşti ar fi trebuit să facă o înţelegere (convenţie, referendum local) şi să ajungă la un numitor comun PENTRU un candidat unic - astfel încât alegătorii din Lucăceşti să voteze persoana cu cele mai mari şanse, PERSOANA PRO LUCĂCEŞTI, deoarece consilierul este portavocea satului pe care-l reprezintă. Oricum, acum când scriu aceste rânduri încă oamenii mai pot vota! Important este să ne exprimăm acest drept fundamental! Poate "prindem" şi un consilier local pe ultima sută de metri...

                                                                               Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu