miercuri, 20 iunie 2012

"Mult zgomot pentru nimic"


În ultimele zile, se discută prea mult despre modificarea componenţei Consiliului Naţional de Etică şi se fac speculaţii legate de cazul Mang. Celor care pun la îndoială necesitatea modificării componenţei consiliului, le reamintesc cele 3 motive care au fost luate în considerare, atunci când s-a făcut această modificare: 1. Ineficienţa manifestată în cele şapte luni de la numire: din 50 de cereri au fost soluţionate doar 14, adică sub 30% din totalul acestora; 2. Indolenţa manifestată faţă de achiziţionarea unui soft necesar pentru buna desfăşurare a activităţii, în condiţiile în care, încă din luna ianuarie, existau banii prevăzuţi în buget; 3. Nu era normal ca un asemenea consiliu să depindă de un ministru.

Dacă tot se discută atât de mult despre presupuse acte de plagiat, consider că ar fi necesară şi verificarea tezelor de doctorat ale foştilor şi actualilor membri ai Consiliului Naţional de Etică, precum şi tezele unora unora care înfierează cu mânie proletară lucruri care nu au fost dovedite. Nu credeţi că ar fi interesant să aflăm cât sunt de autentice lucrările ,,doctorilor'' Marcel Hoară, Daniel Petru Funeriu, Andreea Paul Vass, Razvan Mustea, Elena Udrea?
P.S.
Anunţ public faptul că mâine voi cere constituirea Consiliului de etică şi management universitar, la care se referă art. 125, alin. 1 şi alin. 2 din LEN.
P.P.S. Consiliu Naţional de Etică se întruneşte joi, 21 iunie, la ora 12.00. Sper ca până atunci să se mai lămurească şi aceia care încă nu sunt cu picioarele pe pământ.

                                                            LIVIU MARIAN POP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu