luni, 23 iulie 2012

Canon anunţă primul său aparat mirrorless: EOS M


Canon, unul dintre cei mai importanţi producători de aparate foto, a anunţat în sfârşit o cameră digitală mirrorless. Este vorba despre noul EOS M, care doreşte să aduca puterea DSLR-urilor într-un corp compact. Aparatul promite performanţe ridicate, însă cei care preferă camerele cu multe butoane şi rotite vor fi puţin dezamagiţi.
În principiu, avem de a face cu un Canon 650D miniaturizat, care pastreaza senzorul APS-C hibrid cu autofocus intern de 18 megapixeli si ecranul tactil de pe spate, insa renunta la un viewfinder cu oglinda si la toate butoanele care fac din fotografia de pe un DSLR o placere. Ce ramane este un aparat la fel de performant din punct de vedere al calitatii materialelor inregistrate (atat in format foto, cat si video), insa limitat la controlul cu ajutorul ecranului. Avem de a face cu ISO pana la 12.800, autofocus silentios, posibilitatea de a inregistra 4,5 cadre pe secunda si procesare a imaginilor cu ajutorul Digic 5, care se gaseste in cele mai recente modele ale aparetelor Canon DSLR.
Din pacate, trecerea la formatul mirrorless a adus de la sine si o montura pentru lentile diferita, numita EF-M, care nu este compatibila cu vechile obiective dedicate camerelor Canon. Va exista insa optiunea de a cumpara un adaptor separat, care va putea accepta toate lentilele compatibile EOS lansate pana in prezent. Aparatul Canon EOS M este programat pentru lansare in luna octombrie a acestui an, si va veni intr-un pachet kit cu un obiectiv fix de 22mm/f2.0, insa va exista si optiunea de a achizitiona separat un 18-55mm/f3.5-5.6. Alte accesorii compatibile cu acesta vor fi adaptorul pentru obiective cu montura EF despre care am vorbit mai devreme, cat si blitul extern Speedlite 90EX.
Pretul pentru kit-ul EOS M + obiectivul de 22mm va fi de 800 de dolari in Statele Unite, obiectivul zoom 18-55mm va costa 300 de dolari, iar blitul extern 150  de dolari. Cum de obicei in Europa nu se face o conversie echivalenta, ne asteptam ca aceste cifre sa aiba euro in coada in aceasta regiune. Avantajul este ca cei care detin deja echipament foto Canon pot cumpara doar kit-ul si convertorul de montura si pot folosi noul EOS M pe post de camera de backup. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu