miercuri, 25 iulie 2012

MECTS: Peste 1.000 de contestaţii depuse la definitivat!


Peste 1.000 de contestaţii au fost depuse de candidaţii la examenul de definitivat, cele mai multe - 179 - fiind la proba de Limba şi literatura română, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).
"Contestaţiile au vizat 68 de discipline din cele 116 la care s-au susţinut probe. Cele mai multe au fost înregistrate la probele de Limba şi literatura română (179), Limba şi literatura engleză (111), precum şi la Educatoare/institutori/profesori pentru învăţământ preşcolar (139)", se arată într-un comunicat al MECTS.
În perioada rezervată depunerii contestaţiilor de către candidaţii care au susţinut probele scrise ale examenului naţional de acordare a definitivării în învăţământ (23-24 iulie), au fost înregistrate 1.121 de contestaţii (20,5% din totalul lucrărilor scrise evaluate).
După soluţionarea contestaţiilor, rezultatele finale se afişează, joi, în toate centrele de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro.
După evaluarea iniţială a lucrărilor, au promovat examenul de acordare a definitivării în învăţământ (au obţinut cel puţin nota 7) 62,23% din cei 5.464 candidaţi care au susţinut probele scrise. AGERPRES

                                                                                  GDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu