sâmbătă, 23 martie 2013

ALEGERI ÎN PDL



 Democrat-liberalii s-au reunit, astazi, 23 martie, la Conventia Nationala Extraordinara a PDL, la Romexpo, pentru a-si alege presedintele dintre candidatii Vasile Blaga, Elena Udrea (foto) si Monica Macovei, deznodamantul competitiei fiind imprevizibil. La eveniment participa si presedintele Traian Basescu, care le-a spus delegatilor la Conventia PDL, ca nu a venit pentru a sustine un candidat, optiunile sale fiind cunoscute, ci pentru a vorbi in calitate de sef al statului si a vedea daca mai pot fi parteneri.
"Sunteti intr-un moment de cumpana al partidului", a apreciat Basescu. El a mentionat ca, in calitate de presedinte, vede nevoia unui partid consolidat pe dreapta esichierului politic si ca in momentul de fata nu exista o structura politica pe dreapta esichierului politic care sa duca Romania spre progres.
"Ca sa putem sa fim parteneri in viitor, vreau sa stiti obiectivele mele", a adaugat presedintele, mentionand ca primul si cel mai important este continuarea si accelerarea procesului de integrare in UE.
Deputatul PSD Mihai Sturzu le-a inmanat, sambata, Elenei Udrea si Elenei Basescu cate o scrisoare in care se arata "ca interesul national nu se negociaza cu Tokes si Orban", cerandu-le sa o transmita europarlamentarilor PDL si spunandu-i lui Udrea ca spera ca ea sa ajunga presedintele PDL. Sturzu i-a spus Elenei Udrea: "sper sa ajungeti presedintele partidului, am o scrisoare pentru europarlamentarii dumneavoastra". De asemenea i-a inmanat scrisoarea si Elenei Basescu, venita la Conventia PDL.
Elena Basescu i-a replicat lui Sturzu ca are o rugaminte, anume ca "toti europarlamentarii USL sa incerce sa obtina un buget mai mare pentru Romania". Mihai Sturzu a precizat ca scrisoarea sa este adresata europarlamentarilor PDL Monica Macovei si Cristian Preda, carora le cere sa-i transmita lui Victor Orban si lui Laszlo Tokes ca interesul national al Romaniei si al Ungariei este mai presus de prieteniile politice in PPE. "E o scrisoare a unor oameni tineri si am tinut sa vin personal sa o inmanez", a explicat Mihai Sturzu.
Conventia Nationala Extraordinara a PDL a inceput, sambata dimineata, la Romexpo, cei trei candidati la functia de presedinte al partidului - Vasile Blaga, Elena Udrea si Monica Macovei - urcand pe scena, atunci cand s-a cantat imnul partidului, insotiti de sustinatori.
Cei trei candidati sunt asezati la mese separate amplasate pe scena, fiecare impreuna cu cate cinci sustinatori, care vor lua cuvantul in timpul Conventiei. Intre sustinatorii Elenei Udrea se numara si Theodor Paleologu, care pana acum a evitat sa spuna pe cine sustine, declarandu-se "electronul liber" din PDL.
La reuniune sunt prezenti 4200 dintre cei 5009 delegati. Candidatii pentru functia de presedinte al PDL au sosit sambata, la Conventia nationala de la Romexpo, declarand ca se asteapta fiecare sa castige. Monica Macovei, care a sosit prima dintre candidati la Romexpo, a fost insotita de Cristian Preda, Adrian Papahagi, acesta din urma spunand ca vor obtine peste 2.500 de voturi. "Ma astept sa castig", a spus Monica Macovei jurnalistilor, la sosire.
Vasile Blaga a spus ca are emotii ca oricine si ca nu s-a intalnit vineri seara cu colegii, ci a dormit si s-a uitat la meci. El a adaugat ca se asteapta ca presedintele sa aiba favorabil PDL.
Elena Udrea a spus ca este un moment important pentru ea, s-a pregatit pentru stat pe scena ore intregi si desigur poarta portocaliu pentru PDL. Udrea a aratat ca se asteapta ca presedintele sa aiba un mesaj pentru PDL, pentru viitorul partidului. Elena Udrea a mai spus ca se bazeaza pe sprijinul colegilor si a apreciat ca mai mult de jumatate dintre delegati vor vota pentru motiunea ei.Mediafax

P.S. Cred că v-aţi dat seama dragi cititori cine cred eu că are prima şansă...

                                                                         Cristian LAURENŢIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu