vineri, 29 martie 2013

Viteza Internetului a scăzut la nivel global din cauza celui mai puternic atac cibernetic !


Viteza Internetului a scăzut, la nivel global, în urma a ceea ce experţii cataloghează drept "cel mai mare atac cibernetic din istorie", comis prin intermediul unor hackeri est-europeni, informeaza BBC News online.
Potrivit expertilor, un conflict intre un grup care lupta impotriva mesajelor de tip spam si o companie de gazduire web a condus la atacuri cibernetice care au afectat infrastructura principala a Internetului.
Atacurile au afectat servicii de web precum Netflix, iar specialistii avertizeaza ca risca sa fie blocate inclusiv serviciile bancare si cele de email. Autoritatile din cinci state investigheaza atacurile cibernetice.
Spamhaus, un grup care are sedii la Londra si Geneva, este specializat in furnizarea de filtre care sa blocheze mesajele de tip spam. Pentru a face acest lucru, firma a realizat o baza electronica a serverelor utilizate pentru trimiterea de spam.
De curand, Spamhaus a blocat servere administrate de Cyberbunker, o companie olandeza de gazduire web. Sven Olaf Kamphuis, purtatorul de cuvânt al Cyberbunker, a acuzat Spamhaus de abuz de pozitie, argumentand ca aceasta companie nu ar trebui lasata sa ia decizii privind functionarea Internetului.
Spamhaus sustine ca Cyberbunker, in cooperare cu "grupuri infractionale" din estul Europei si Rusia, se afla la originea celui mai mare atac cibernetic din istorie. Ads by INTERNET PROTV

                                                                                 Ionuţ Iuliu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu