sâmbătă, 23 martie 2013

Rugby. Succes CSM Ştiinţa Baia Mare în noul campionat!


       Azi, 23 martie 2013 debutează o nouă ediţie a SuperLigii de rugby, iar vicecampioana CSM Ştiinţa Baia Mare urmează să debuteze în faţa propriilor suporteri, începând cu ora 11.30, pe stadionul "Lascăr Ghineţ", unde băimărenii primesc vizita formaţiei CSU Cluj-Napoca. Trupa antrenată de Eugen Apjok şi Vasile Lucaci şi-a propus ca obiective în acest sezon atât cîştigarea campionatului, cât şi a Cupei României, după cum a declarat noul căpitanul al echipei Ştefan Ciuntu la întâlnirea de la FRR cu cei şapte căpitani, obiectiv pe care formaţia sa şi-l propune în fiecare an. Această ediţie de campionat se anunţă şi mai dificilă, multe dintre echipe întărindu-se în pauza competiţională, numai dacă ne gândim la: RCMUV Timişoara, Steaua Bucureşti, Farul Constanţa şi Dinamo Bucureşti.
În lotul CSM Ştiinţa Baia Mare nu se mai regăsesc 12 jucători care au evoluat în ediţia trecută, iar pentru acest campionat s-au adus trei jucători: Mihai Roşca a revenit la CSM Ştiinţa după un periplu de doi ani la Steaua şi evoluează pe postul de centru sau aripă, al doilea transfer este neozeelandezul de origine samoană Philip Falamoe Tuigamala, mijlocaş la grămadă şi pe ultima sută de metri, un alt neozeelandez  Jeremy Cave, care joacă pe postul de centru. Are 1,90 metri înălţime, 95 de kilograme şi este născut în Lower Hutt, Noua Zeelandă, pe 30 septembrie 1987. Ultima echipă la care a jucat este Tauronga Sports din Noua Zeelandă.
   Cu un lot de 30 de jucători va aborda CSM Ştiinţa Baia Mare anul 2013, în acest moment existând mai mulţi accidentaţi: Roşca va reveni în câteva săptămâni, în schimb Ciuntu şi Buduşan vor fi indisponibili până în iulie.
 Programul primei etape
 • Sîmbătă, 23 martie:
CSM Ştiinţa Baia Mare - CSU Cluj-Napoca, ora 11.30, rugbytv.ro;
Steaua Bucureşti - Dinamo Bucureşti, ora 10.00, TVR 2
• Duminică, 24 martie:
Farul Constanţa - CSM Bucureşti, ora 11.00, rugbytv.ro.
RCMUV Timişoara stă.

                                                                            Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu