vineri, 29 martie 2013

Ploi şi vânt în rafale pentru acest weekend


 Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, azi, 29 martie, o informare meteo de ploi şi vânt, valabilă de vineri de la ora 23:00 până duminică la ora 23:00 în toate regiunile ţării. În intervalul menţionat temporar va ploua în toate regiunile. La altitudini de peste 1500 m precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.
 Mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă şi din nou în cursul zilei de duminică, în Banat, Crişana, Maramureş, nord-vestul Transilvaniei şi în zona Munţilor Apuseni cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi izolat 25 l/mp.
 Vântul va sufla în general moderat, iar în vestul ţării şi la munte va avea intensificări temporare cu viteze de peste 50 km/h, rafalele depăşind în zona montană înaltă 70 km/h.

SÂMBĂTĂ

Valorile de temperatură vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni normală termic în majoritatea regiunilor. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţării, unde va ploua mai ales în prima parte a zilei şi spre sfârşitul nopţii. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar ploile în general slabe se vor semnala pe arii mai restrânse. Vântul va avea unele intensificări la munte, în zona montană înaltă rafalele depăşind 70 km/h, dar temporar şi în Banat, Moldova şi Dobrogea, cu viteze de peste 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în extremitatea nordică a Moldovei şi 17 grade în Muntenia, iar cele minime, în general, între 0 şi 9 grade.
 LA BUCUREŞTI
 Vremea va continua să se încălzească şi va fi normală termic pentru această dată. Vor fi înnorări temporare şi trecător condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 5...6 grade.


DUMINICĂ

  Vremea va continua să se încălzească şi va deveni mai caldă decât în mod normal la sfârşitul lunii martie. În jumătatea vestică a ţării cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua şi local cantităţile de apă vor depăşi 15 l/mp şi izolat 25 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii mai restrânse, în special seara şi noaptea şi pot fi însoţite de descărcări electrice. Vântul va avea intensificări susţinute cu precădere în regiunile vestice şi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 9 grade în extremitatea nordică a Moldovei până la 23 de grade în Muntenia şi Dobrogea, iar cele minime între 2 şi 12 grade.

                                                                         Cristian LAURENŢIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu