marți, 16 aprilie 2013

COMUNICAT CENTRUL EUROPE DIRECT MARAMUREŞ


Centrul Europe Direct Maramureş

Vă invită să participaţi la
Conferinţa „Împreună în Europa – drepturi și oportunități pentru toți”

organizată pentru a celebra Ziua Europei, Joi, 9 Mai 2013, ora 11.00
Hotel Mara Baia Mare, Sala Polivalentă

  
Pe 9 Mai 2013 - Ziua Europei, Centrul Europe Direct Maramureş organizează Conferinţa „Împreună în Europa – drepturi și oportunități pentru toți”, dedicată Anului European al Cetățeanului.
Conferința își propune să reunească elevi, cadre didactice, studenți, reprezentanți ONG, voluntari români și străini, reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice, mass-media, precum şi alţi cetățeni din județul Maramureș, interesați în cunoașterea drepturilor de care beneficiem în calitate de cetățeni europeni și în exprimarea opiniilor față de viitorul Europei.
La Conferinţă sunt invitați să susțină scurte prezentări:
-          Elevi din clasele VII-XII și studenți. Prezentări privind drepturile noastre în UE: Libera circulaţie şi dreptul de şedere pe teritoriul statelor membre; Nediscriminare pe motiv de cetăţenie; Dreptul de a alege şi de a candida la alegeri; Dreptul de a adresa petiţii; Dreptul de a ne adresa Ombudsmanului European; Protecţie din partea autorităţilor consulare ale oricărui stat membru; Iniţiativa cetăţenească europeană; Drepturile fundamentale ale omului. Alte drepturi transfrontaliere: Accesul la securitate socială; Servicii medicale în străinătate; Studii în străinătate; Cumpărături on-line; Drepturile pasagerilor.
-          Reprezentanți ONG și voluntari străini: Prezentări de activități și proiecte prin care participanții beneficiază de oportunități în spațiul european: schimburi de tineri, educație, cultură, antreprenoriat, voluntariat etc.
-          Reprezentanți ai unor instituții publice cu responsabilități în asigurarea drepturilor noastre de cetățeni europeni: Prezentarea de exemple de bună practică în exercitarea acestor drepturi și de rezolvare a unor situații de nerespectare a drepturilor pe care le avem în Uniunea Europeană.
-          Reprezentanți ai Consiliului Local al Tinerilor Baia Mare implicați în Campania pe Facebook ”Sunt cetățean european. Particip și la ce-mi folosește”: Elevii participanți la campanie vor prezenta concluzii ale discuțiilor purtate în cadrul grupului pe Facebook și preocupări ale tinerilor privind viitorul Europei.
Înscrierile se pot face până pe 26 aprilie 2013.
CONDIȚII de înscriere:
-            Echipe formate din 1-2 membri (în cazul şcolilor şi universităţilor, recomandăm ca echipele să fie formate din 2 elevi, respectiv studenţi).
-            Format: Prezentare verbală şi vizuală: prezentare ppt, filmuleţe, fotografii.
-            Durata unei prezentări: maxim 10 minute.
-            Maxim 15 de echipe (10 instituţii de învăţământ + 5 ONG) vor fi selectate pentru a susţine prezentări.
-            Termen de înscriere este 26 aprilie 2013, prin completarea Formularului de înscriere ataşat.
-            Termen de predare a prezentărilor7 mai 2013.
-            Prezentările selectate pentru conferinţă vor fi susţinute pe 9 mai 2013, începând cu ora 11.00 şi vor fi premiate în cadrul evenimentului.


Pentru informaţii suplimentare, aşteptăm să ne contactaţi la:
Centrul Europe Direct Maramureş
Bd. Traian 9-16, 430211 Baia Mare
Tel/Fax: 0262.224.870, 222.409, 221.380
Email: europedirect@cdimm.org
Web: www.europedirect.cdimm.org                                                                    
                                                                                                                           Margareta CĂPÎLNEAN
16.04.2013                                                                                                         Coordonator Centrul Europe Direct Maramure

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu