joi, 18 aprilie 2013

Comunicat de presă senator Marius Sorin Bota



 
Susţineţi proiectul de lege privind scutirea de la plata creanţelor fiscale accesorii!

Senatorul PSD, Marius Sorin Bota, a iniţiat un  proiect de lege privind scutirea de la plata creanţelor fiscale accesorii. Acest proiect de lege vine în întâmpinarea mediului de afaceri şi stimulează încasările bugetare, propunându-şi anularea sau reducerea tuturor creanţelor fiscale accesorii (dobânzi, majorări de întârziere şi penalităţi) aferente obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, bugetelor de asigurări sociale şi bugetelor locale, în condiţiile achitării/compensării obligaţiilor principale în termen de 3 luni, respectiv 6 luni, luând ca dată de referinţă data intrării în vigoare a legii.
Prin art.XI din Ordonanţa Guvernului nr.30/2011 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, precum şi pentru reglementarea unor măsuri financiar–fiscale, a fost instituită o măsură conjuncturală de anulare/reducere a penalităţilor, prin care s-a urmărit stimularea achitării voluntare de către contribuabili a obligaţiilor principale şi dobânzilor aferente, maximizarea încasărilor bugetare, stimularea mediului economic şi diminuarea arieratelor bugetare. „În urmă cu 2 ani, Guvernul Boc a luat o măsură similară, dar pe sfert, care a avut un efect foarte mic, practic 11% din firmele care aveau datorii s-au conformat pentru a-şi stinge datoriile. Acest lucru s-a întâmplat deoarece prin legea respectivă se anulau practic o treime din datoriile care erau sub formă de penalizări şi dobânzi, fapt care a făcut-o neatractivă în comparaţie cu cuantumul acestor datorii către bugetul de stat. Acel 11%, achitat  în urmă cu doi ani, a însemnat, ca venituri, aproximativ 400 de milioane de lei în 6 luni de zile. Dacă proiectul meu de lege va trece, estimez o conformare masivă din partea celor care cred că îşi pot salva business-ul, locurile de muncă create şi chiar investiţiile de o viaţă introduse de către acţionari în societăţile comerciale pe care aceştia le deţin şi o încasare la buget de peste 2 miliarde de lei în 6 luni”, a declarat senatorul Sorin Bota.
Pentru a lua pulsul societăţii cu privire la acest proiect de lege, senatorul Sorin Bota a creat o petiţie online în vederea strângerii de semnături, petiţie ce poate fi găsită la adresa:  http://www.petitieonline.ro/petitie/20831144
 De asemenea, această iniţiativă legislativă a senatorului a fost postată inclusiv pe pagina de Facebook a acestuia, la adresa:  http://www.facebook.com/mariussorin.bota
Proiectul de lege iniţiat fost trimis atât Camerelor de Comerţ din ţară cât şi Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECAR) pentru a fi dezbătut şi eventual îmbunătăţit, urmând să fie introdus în comisiile de specialitate ale Parlamentului săptămâna viitoare.
Dacă sunteţi de acord cu acest proiect de lege al senatorului, intraţi pe adresele de mai sus şi semnaţi petiţia sau daţi like!


Cabinetul senatorului 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu