joi, 20 februarie 2014

Comunicat de presă senator PSD Sorin Marius BOTA - Comunităţile locale sunt invitate să depună proiecte

 Senatorul PSD, Sorin Bota, a transmis primăriilor din Maramureş informări cu privire la apelurile de proiecte deschise pe linii de finanţare nerambursabile, având ca finanţator Guvernul statelor Norvegia, Islanda, Liechtenstein, prin mecanismul financiar al Spaţiului Economic European (SEE).
1.                


1. “SINERGII PENTRU VIITOR – copii şi tineri în situaţii de risc- având data limită de depunere a proiectelor 17 martie 2014, ora 16:00, şi o valoare a finanţării cuprinsă între 200.000 - 600.000 euro.
Programul urmărește îndeplinirea următoarelor obiective specifice:
·                       implementarea de măsuri integrate, eficace şi eficiente, adresate grupurilor de copii şi tineri vulnerabili, care se confruntă cu riscuri specifice, în vederea promovării incluziunii sociale;
·                       dezvoltarea de iniţiative menite să reducă inegalităţile şi să îmbunătăţească măsurile de combatere a discriminării grupurilor vulnerabile, excluziunea lor socială şi economică, măsuri iniţiate, în colaborare, de către autorităţi locale şi regionale, respectiv de către actori din mediul privat şi al societăţii civile.

2.      „Conservarea şi revitalizarea patrimoniului cultural şi natural"
Programul urmărește îndeplinirea următoarelor obiective specifice:
·       protejarea și valorificarea patrimoniului cultural din România;
·       dezvoltarea orașelor și regiunilor prin creșterea atractivității turistice și investiționale a acestora, datorită conservării, restaurării și valorificării patrimoniului cultural și natural;
·       conservarea și valorificarea patrimoniului imaterial în vederea susținerii identității culturale a minorităților etnice și culturale, inclusiv a populației rome.
a). Proiecte mici - valoarea minimă 25.000 euro/proiect - maximă 85.000 euro/proiect.
b). Proiecte mari - valoare minimă 200.000 euro/proiect - maximă 2.000.000 euro/proiect.
Termen de depunere: 07.04.2014 pentru proiecte mari şi 23.04.2014 pentru proiecte mici.



                          Cabinetul senatorului 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu