miercuri, 26 februarie 2014

JO de iarnă 2014 - Echipa olimpică a României a revenit de la Soci

Delegatia olimpica a României, care a participat la a XXII-a editie a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci, a revenit astazi, 26 februarie, în tara si a fost intampinata cu buchete de flori de reprezentantii Comitetului Olimpic si Sportiv Român (COSR), de rude, prieteni, numerosi jurnalisti.
Florin Mişca, adjunct de sef de misiune, a declarat pentru Agerpres: ''Multumim pentru sustinere si pentru intampinare. Am primit urari de sustinere pentru sportivii din care o mare au sanse să reprezinte România si la urmatoarea editie a Jocurilor Olimpice de iarna de la PyeongChang (Coreea de Sud). Speram, cum s-a si vazut la anumite sporturi, ca rezultatele se vor imbunatati la urmatoarea editie''.
Oficialul COSR s-a referit si la unii dintre sportivii români prezenti la Soci: ''Cel mai tanar sportiv din delegatia României, Iulian Pitea, de la sarituri cu schiurile, a dat dovada de un spirit de competitivitate ridicat, s-a simtit insa lipsa de experienta. In antrenamentele oficiale, el reusea niste sarituri extraordinare, care il propuneau pentru un loc mai bun, dar in competitia efectiva s-au simtit emotiile. Are 16 ani, daca stam sa ne gandim. O alta componenta foarte tanara a delegatiei noastre, Ania Monica Germaine Caill, la schi alpin, pe o pista foarte dificila, caracterizata asa chiar si de unul dintre cei mai titrati schiori alpini din lume, americanul Bode Miller, a reusit sa termine cursele cu bine, s-a clasat chiar surprinzator de bine pentru varsta ei. Din spusele ei, isi doreste cu ardoare sa reprezinte România si la urmatoarea editie si sa isi imbunatateasca performanta. Toti asteapta cu nerabdare concursurile de Cupa Mondiala care urmeaza''.
Din punct de vedere organizatoric, in comparatie cu alte editii ale Jocurilor Olimpice de iarna, Florin Mişca a mentionat despre editia din Rusia: ''Cum a spus si presedintele CIO, Thomas Bach, este un lucru extraordinar, avand in vedere ca JO de iarna au fost organizate pentru prima data intr-o zona virgina, unde nu erau facilitati: drumuri, tuneluri, cale ferata, infrastructura de transport si infrastructura de transport pe cablu pe munte. Toate au fost ridicate dupa momentul in care editia a fost acordata pentru Soci. Bazele sportive si infrastructura cu tehnologie de ultima ora si cea mai buna calitate, mecanismul organizatoric logistic a functionat foarte bine. Cel mai greu domeniul al organizarii este considerat in general transportul. Sportivii trebuie sa ajunga peste tot, la timp fix sa se antreneze. Spre deosebire de JO de vara si transportul echipamentului este mult mai dificil. A functionat insa impecabil. A fost un proiect de jocuri foarte bun. Sigur, anumite declaratii de presa, pe niste bloguri, au aprins niste beculete. Dar sunt simple declaratii pe Facebook, pe bloguri personale. Dar, lumea a fost multumita''.
România a deplasat la Soci o delegatie de 24 de sportivi, care au concurat, in perioada 7-23 februarie, la 8 discipline (schi alpin, schi fond, biatlon, sarituri cu schiurile, patinaj artistic, bob, sanie si skeleton), iar port-drapel la cele doua ceremonii a fost biatlonista Eva Tofalvi. Locul 17, ocupat de echipajele feminin, respectiv masculin de bob-2, a fost cea mai bună clasare pentru sportivii români la Jocurile Olimpice de iarna de la Soci, care s-au incheiat duminică. Agerpres


                                                                          Cristian LAURENŢIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu