miercuri, 26 februarie 2014

Ex-premierul României, Călin Popescu Tăriceanu şi-a dat demisia din PNL

Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a dat demisia, azi, 26 februarie 2014, din organizaţia PNL Sector 1, a anunţat purtătorul de cuvânt al formaţiunii, Cristina Pocora. Călin Popescu Tăriceanu şi-a înregistrat demisia din PNL la organizaţia Sector 1, din care făcea parte. Fostul premier din perioada 2004-2008 este membru fondator al PN!!!
El a detinut functia de presedinte al PNL intre februarie 2005 si martie 2009. De asemenea, a fost presedinte interimar al PNL si copresedinte al Aliantei Dreptate si Adevar – D.A. intre octombrie 2004 si februarie 2005. In perioada 1993-2004, Tariceanu a fost vicepresedinte al Partidului National Liberal, iar intre 1990 si 1992 secretar executiv al PNL.
Calin Popescu Tariceanu, alaturi de Cristian David, Radu Stroe si Ioan Ghise, s-au numarat printre liberalii care s-au exprimat impotriva ruperii USL la momentul votului din Delegatia Permanenta a PNL. Fostul presedinte al PNL a fost marti la Guvern, pentru a discuta cu liderul PSD, premierul Victor Ponta despre pastrarea USL. Inaintea acestei discutii, intr-o conferinta de presa, Tariceanu a lansat un apel catre liderul PNL, Crin Antonescu, sa revina asupra deciziei luate marti si sa revina in USL, el precizand ca miercuri dimineata a avut o discutie cu premierul Victor Ponta, care l-a asigurat ca doreste continuarea USL "in actuala formula".
"Nu voi accepta decizia luata ieri, deoarece eu apreciez ca a fost luata pe baza unor afirmatii false, a unor afirmatii gresite care au fost furnizate colegilor mei si acestia au fost indusi in eroare. Am vorbit dimineata cu Victor Ponta si l-am intrebat daca doreste sa continuam proiectul USL si mi-a dat asigurari ca vrea sa continue proiectul USL in actuala forma. In actuala forma, subliniez. Asadar, imi permit sa fac un apel catre presedintele PNL, Crin Antonescu, sa revina asupra deciziei pe care o luat-o ieri si drept urmare sa revina in USL", a afirmat Tariceanu. El a transmis un mesaj direct catre liderul PNL, caruia i s-a adresat cu formula "draga Crin".
"Draga Crin, daca tu nu-ti vei asuma aceasta responsabilitate, atunci o voi face eu. Ii voi cere primului ministru Victor Ponta sa-si mentina toate angajamentele luate in cadrul USL, fata de PNL, respectiv mentinerea tuturor pozitiilor in structurile centrale si locale, listele comune la Parlamentul European, cat si un lucru foarte important, sustinerea unui candidat liberal la Presedintia Romaniei", a declarat Tariceanu. Tariceanu a precizat ca, dupa conferinta de presa, va merge sa se intalneasca cu premierul Ponta, pentru a-i prezenta in mod direct solicitarile sale.Mediafax


                                                                                C.L.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu