luni, 16 octombrie 2017

Astăzi despre metode de analiză


Zilnic primim  prin diferite metode de comunicare  de la ziare,  televiziuni la facebook şi e-mail direct  opinii, comentarii dar şi "analizele unor aşa numiţi "analişti".
Prin scrieri lungi, sau  simple lozinci suntem supuşi unui tir de informaţii trunchiate  nu rare ori cu adevarul omis sau cu mare vicleşug ocolit, dar şi celebra făcătură - jumătate  adevă,r jumate minciună. 
Sper, înţelegeţi de ce am publicat  singura formulă de analiză care  pune stavilă surselor de "dezinformare"  . Formula pe care  o folosesc în tot ce public de peste 40 de ani.
Reamintesc .   
1 Context istoric.   Indiferent dacă facem analiza unui discurs în Parlament sau a unui accident de circulaţie,  prima fază a analizei trebuie să continue datele  timpului ,locului ,contextul socio-cultural,  în care evenimentul s-a petrecut.  Remarcaţi că mă refer la trecut fiindcă o analiză a unei fapte, întâmplări publicarea nu poate fi  făcută decât după ce se  întâmplă /publică/ consumă.
2 Ordinea cronologica a evenimentelor.  Care poate fi asamblată  în creştere sau descreştere. Din trecut - în prezent sau din prezent în trecut.
3 Aplicarea formulei universale a cauzei si efectului.  Evident, calitatea  informaţiilor determină şi valoarea  concluziei. 
Şi acum, provoc onorata  audienţă  să experimenteze metoda la orice eveniment  petrecut,  inclusiv la evenimente politice recente sau din istorie. 
Vă previn însă că aplicarea  punctului 3 (trei)  vă v-a da mare bătaie de cap şi vă v-a trimite la studierea aprofundată  a punctului 1 (unu ). 
Succes.


Vasile Bouleanu,
FREE_PRESS_ROMANIA
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu