miercuri, 11 octombrie 2017

Putin a semnat decretul de lege: mercenari străini angajați în armata rusă


Președintele rus Vladimir Putin a semnat un amendament la legea serviciului militar, prin care permite străinilor să se alăture armatei ruse.
Cetățeni străini, care ar lucra în armată pe bază de contract, ar putea să participe la misiuni internaționale de securitate, conform publicației ruse RBK.
Reportajul menționează că nu se specifică în amendament dacă soldații vor fi angajați în misiuni pe teritoriul Rusiei, presupunând că vor fi angajați pentru a participa la misiuni din afara țării.
Comentatorii politici au declarat că Putin a luat această decizie mai ales ca urmare a situației din Siria.
O sursă de la Moscova, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a declarat: „Aceste amendamente au rolul de a consolida prezența militară a Rusiei în Siria și în alte regiuni, în viitor, dacă va fi nevoie”.
Măsura ajută, de asemenea, la evitarea situației în care un număr mare de soldați ruși s-ar afla într-o zonă de conflict, ceea ce ar duce la multe victime printre aceștia, în cadrul unor misiuni de luptă, a mai explicat aceeași sursă.
Cotidianul RBK susține că personalul militar angajat de armata rusă se află în Siria, în prezent, dar Ministerul Apărării nu a dorit să dezvăluie informații despre trimiterea de combatanți străini în țara măcinată de războiul civil.
                                                                                                    NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu