sâmbătă, 16 februarie 2019

Vizibilitate redusa de ceata, sub 150 de metri, pe Dealul Hera

   
        Vremea a fost in general frumoasa. Cerul a fost variabil, mai mult senin in cursul noptii. Vantul a suflat in general slab. Temperatura maxima a fost cuprinsa intre 6 grade la Ocna Sugatag si 8 grade la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Borsa -8 grade.
        Stratul de zapada este prezent indeosebi la munte si masura, aseara, pana la 35 cm, la Baraj Firiza.   
        La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -6 grade la Targu Lapus si -1 grad in Baia Mare.
        Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Vizibilitatea este redusa de ceata, sub 150 de metri, pe DN18, Dealul Hera. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este uscat in zona de campie, partial uscat in zona de deal si de munte si partial umed in zona inalta de munte. Pe majoritatea sectoarelor de drumuri nationale cerul este senin. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu cinci utilaje si au imprastiat cinci tone de material antiderapant in zona de munte pentru a preveni formarea poleiului.
       Nivelurile și debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme. Temperaturile scazute au favorizat formarea de gheata la malurile raurilor Vaser si Ruscova. Exploatarea amenajarii hodrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta.
       Stratul de zapada masoara 80 cm la Cavnic, 61 cm in Pasul Gutai, 57 cm la Firiza, 56 cm la Baiut, 45 cm la Vf. Iezer,  24 cm la Luhei, 22 cm la Ruscova, 21 cm in Baia Borsa, 13 cm in Poiana Borsa, 11 cm in Leordina, 8 cm la Targu Lapus.
       Valori ale temperaturii aerului acum: -7 grade la Targu Lapus, -5 gradela Borsa, -3 grade in Baia Sprie, Ocna Sugatag, Sighetu Marmatiei si Viseu de Sus, -1 grad in Baia Mare.
       Toate localitatile sunt alimentate cu energie electrica.
       Se mentine pericolul producerii de avalansa in Muntii Maramuresului. Solicitam schiorilor si turistilor sa tina cont de recomandarile salvamontistilor si jandarmilor montani.
       Vremea va fi astazi mai calda in judet decat normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 10 grade, iar cele minime intre -4 si 0 grade. Noaptea si dimineata, in zonele joase, izolat se va semnala ceata.
       Luni, 18 februarie a.c., prognoza meteorological prevede ca vremea va fi calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8 si 11 grade, iar cele minime intre -3 si 1 grad. Noaptea si dimineata, in zonele joase, izolat se va semnala ceata.

                                  Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureş




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu