joi, 12 septembrie 2019

Zeci de școli din Maramureș încă sunt cu toaleta în curte


 Prin ordin al prefectului, patru comisii mixte, alcătuite din reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului Școlar și ai Direcției Sanitar-Veterinare și ai Prefecturii, au mers prin județ să verifice unitățile de învățământ. În urma controalelor la mai multe școli s-au identificat probleme grave.
Verificările au vizat autorizațiile sanitare de funcționare, cele de securitate la incendiu, lucrările de igienizare și reparații curente, precum și gradul de siguranță a elevilor în școli și în zonele adiacente.
Printre neregulile constatate s-au numărat: apă potabilă neconformă, amplasarea și funcționarea de grădinițe în blocuri de locuințe, lipsa apei potabile, grupuri sanitare neconforme, săli de sport amenajate în săli de clasă, existența grupurilor sanitare în exterior, neasigurarea circuitului alimentar la grădinițe în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, lipsa locurilor de joacă la grădinițe.
Potrivit Prefecturii sunt 32 de clădiri cu toalete în curte, amplasate în mediul rural. Dintre acestea, 19 sunt situate în zone de munte izolate, iar activitatea se desfășoară în spații închiriate.
În baza materială a unităților de învățământ sunt 683 de clădiri. Dețin autorizație de securitate la incendiu 67 de clădiri. Nu au autorizație de securitate la incendiu 43 de imobile. Alte 35 de clădiri construite înainte de anul 1992, la care s-au executat lucrări de modernizare, au aviz ISU. Clădirile construite înainte de 1992 nu necesită autorizație de securitate la incendiu.
Au fost verificate și microbuzele școlare. În județ sunt funcționale 124 de microbuze pentru transportul elevilor. S-a solicitat de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice alocarea de 71 microbuze școlare.


                                                                                                  MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu