sâmbătă, 20 iulie 2024

Scrisoare deschisă adresată de europarlamentara Diana Iovanovici Șoșoacă Parlamentului European

„La 18 iulie 2024, în sesiunea plenară de la Strasbourg, ați demonstrat o lipsă totală de respect pentru valorile fundamentale ale democrației și libertății de exprimare. Diana Iovanovici-Șoșoacă, avocat și europarlamentar aleasă de poporul român, președinte al S.O.S. Partidul România, a fost exclusă forțat din plenul Parlamentului European pentru că a avut curajul să vorbească despre demnitatea românilor, despre libertate, dreptate și credință, după ce i s-a refuzat dreptul de a vorbi în plen, deși a cerut acesta în mod regulat, înregistrându-se în prealabil în acest sens.

Acest act de cenzură și abuz de putere este o insultă la adresa poporului român și a tuturor cetățenilor europeni care cred în valorile democrației, suveranității naționale și libertății de exprimare. Permiterea unor astfel de acțiuni să continue subminează însăși esența Uniunii Europene și valorile pe care pretindeți că le apărați.

Este inacceptabil ca aleșii poporului să fie tăiați cu forța la tăcere de simpli angajați ai Parlamentului European doar pentru că își exprimă opinii care nu sunt conforme cu liniile directoare și liniile dictatoriale ale așa-zisei elite politice.

Eurodeputații trebuie să aibă libertatea de a vorbi, de a dezbate și de a apăra interesele cetățenilor pe care îi reprezintă, fără teama de a fi cenzurați sau excluși din plen. Este un drept fundamental și o responsabilitate esențială a oricărei democrații veritabile.

În numele suveranității naționale și al demnității poporului român, facem apel la Parlamentul European:

Să înceteze imediat orice formă de cenzură și persecuție împotriva eurodeputaților care au curajul să vorbească deschis și contrar puterii.

Să garanteze dreptul tuturor deputaților europeni de a-și exprima liber opiniile în plen, fără teama de represalii.

Recunoașteți și respectați diversitatea de opinii și convingeri ale tuturor statelor membre ale UE.

România nu va îngenunchea în fața tiraniei birocratice! Nu vom permite ca vocea noastră să fie redusă la tăcere! Vom continua să ne apărăm valorile, demnitatea și credința, indiferent de obstacolele întâlnite.

Acest act de nedreptate al Parlamentului European este de neiertat! Rămânem neclintiți în credința și libertatea noastră!„


avocat  Diana Iovanovici-Șoșoacă, europarlamentar român

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu