marți, 13 august 2024

Fotbal cu țârâita. Bani mulți, fotbal sărac!

 

                        La fotbal, etapa a V-a, mă gândesc...

FCSB s-a impus, vineri seara, pe teren propriu, cu scorul de 3-2, în fața echipei Farul Constanța, în primul meci din cea de-a 5-a etapă a Superligii de fotbal. Este prima victorie din actuala stagiune pentru FCSB, campioana en-titre.

Nașul și finul s-au sărbătorit public.

Fotbalul la nivelul nostru este un fotbal care alte țări nu l-ar preda la ei acasă. Un fel de n-ați-o ție, dă-mi-o mie. Mare ghinion că cele două echipe nu au luat câte un punct.

Mare ghinion.

Visăm cupe europene, visăm ca niște bolnavi că vom „sparge” Europa, dar când nașul joacă cu finul la noi se cunoaște al drecului de rău. Și fotbaliștii din clubul terorii nu au decât satisfacția că primesc bani. Aici trebuie sa știi de la început că joci cu ghilotina cu gura căscată spre tine.

Aici NU fotbalul primează, ci banii.

Degeaba se luptă pe viață și pe moarte Dorinel cu Rednic, alții vor lua campionatul, evident,  cu mijloacele lor, ale Ligii și ale Federației.

Aș zice că-n seara asta Dorinel a fost ghinionist, sau Rednic, celebrul „strâmb”, a fost norocos. Statistica jocului este de partea Aradului, ghinion în ultimul minut pentru gălățeni.

Sibiul a învins-o (în sfârșit) pe Botoșani, minunea campionatului trecut. La Botoșni totul depinde de blestemul antrenorului care a scăpat de retrogradare anul trecut echipa, iar acum a fost dat afară…

Patronii de n-ar face aceste nemernicii n-ar fi luați în considerare, dar ei, sărmanii, „doar” bagă bani în fotbal, dar de câștigat „nu” câștigă „nimic”.

Rapidulețul rămâne același Rapid. Și-a adunat în traistă un punct de la Gloria Buzău.

Între antrenor și vestiar este o prăpastie de fundul clasamentului. Gloria dacă nici cu Rapid nu lua punct, nu prea mai avea de la cine s-o facă.

Iașul și Botoșaniul se așează pe locuri „demne” de retrogradare și, incredibil, deasupra lor răsuflă din greu Rapid, Farul și CFR Cluj.

Uite că mai sunt și minuni.

Viitoarea campioană a Universului, celebra FCSB (Faci cum spune Becali), este o țâră deasupra lor. Prin măsuri de „pedeapsă”, vor fi ajutate aceste echipe (de Ligă și Federație) să ajungă sus, prin furtul a jumătate din punctele acumulate.

Măsuri spumoase din cauza cărora „zburdăm” prin (I)Europa iar damful toxic al familiilor Lucescu, Iordănescu, Hagi, Bekaly, ne sufocă.

Clona mica a fotbalului românesc a câștigat la Sepsi. Nimic de spus în această privință.

Această clonă, cât timp există un Dumnezeu, nu va câștiga vreodată campionatul. Dominare  totală a jocului de către gazde și diavolul câștigă.

Câte nu câștigă diavolul în zilele de azi?

La Cluj, cheferoaica s-a trezit și a-ncins-o pe nou promovata din Slobozia cu trei boabe. Se pare că slobozioara va trece la locul ei, în hora celor ce vor poposi în cea de-a doua ligă.

Statistica jocului spune clar cine a fost șeful. Dieselul CFR-ist se pare că îi crește turația.

În partida de la Ploiești, harnica U. Cluj a făcut meci egal. Încă o dovadă a lui Neluțu Sabău că este unul dintre ei mai buni antrenori din țară, căreia Federația îi spune „stop” la echipele naționale.

Petrolul ce ia pe mere (punctual de data trecută în meciul cu clona craioveană), îl dă pe pere, Neluțului de Sabău. Meciul de la Ploiești a fost cam egal cu înclinație spre Cluj.

Și-n ultimul meci al etapei, Dinamo ia un punct de la Iași, echipă de la care multe altele vor lua. Un meci nul, la fel ca fotbalul de pe la noi condus de burleni, iordănești, lucești, hagiști și becaliști.

Puiu RĂDUCAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu