marți, 20 octombrie 2015

PROMOVAREA PERSONALULUI DIDACTIC. CAND POT TRECE PROFESORII LA O NOUA TREAPTA DE SALARIZARE

Reincadrarea cadrelor didactice se face in 2015 pe fiecare functie in parte, prin raportare la salariul din decembrie 2010, care cuprindea inclusiv treapta de salarizare, conform Legii 284/2010.
 Promovarea personalului didactic din institutiile de invatamant de stat se face conform Hotararii Guvernului nr. 286/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, act normativ care se aplica si personalului didactic auxiliar, precum si in cuprinsul Ordinul ministrului educatiei nr. 4422/2011.
 Atentie! Promovarea se realizeaza in grade sau trepte profesionale imediat superioare. In plus, art.41 din HG 286/2011 stabileste ca prin promovare se asigura evolutia in cariera a personalului contractual, prin trecerea intr-un grad superior sau treapta profesionala superioara, intr-o functie de conducere sau intr-o functie pentru care este prevazut un nivel de studii superior.
 Salariile din invatamant cresc cu 15% din decembrie 2015. Cine poate beneficia de majorare
 Promovarea se realizeaza, de regula, pe un post vacant, iar, in situatia in care nu exista un asemenea post, se face prin transformarea postului din statul de functii in care acesta este incadrat intr-unul de nivel imediat superior. In plus, promovarea personalului contractual se face doar prin examen, in baza unui referat de evaluare intocmit de seful ierarhic si aprobat de conducatorul autoritatii sau institutiei publice.
 Examenul de promovare in grade sau trepte profesionale se poate organiza trimestrial, semestrial sau anual, in functie de decizia conducatorului autoritatii ori institutiei publice. Totusi, in anul 2015, ordonatorii principali de credite/ordonatorii de credite pot aproba demararea procedurilor privind promovarea pe functii, grade sau trepte profesionale a personalului numai cu conditia incadrarii in cheltuielile de personal aprobate in buget, conform dispozitiilor art. 5 alin. (5) din OUG 83/2014,
 Pentru a participa la examenul de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare, candidatul trebuie sa fi obtinut calificativul <foarte bine> la evaluarea performantelor profesionale individuale cel putin de doua ori in ultimii 3 ani, in care acesta s-a aflat in activitate.
 Legislatia actuala privind salarizarea personalului bugetar nu mai reglementeaza posibilitatea promovarii in treapta de salarizare, insa reglementeaza conditiile de promovare in grad si in treapta profesionala.



                                                                                             Autor: Gavrila Cristina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu