A apărut cartea “Trădarea la români “de Al.Florin Țene-o excepțională analiză a moralității poporului nostru.
Cartea, mai sus amintită, are ca subtitlu “Trădarea și oportunismul la români de-a lungul istoriei s-a strecurat ca o viperă și în Academia Republicii Populare Române “, având trei motto-uri: „Un popor care alege politicieni co-rupți, impostori, hoți și trădători nu este victimă, ci complice.” (George Orwell), „Nu există trădare mai mare decât trădarea față de tine însuți.” (William Sha-kespeare) și „Trădarea s-a sprijinit întotdeauna pe ruda ei umilă, fățărnicia.” (Stefan Zweig), care esențializează această meteahnă a poporului nostru mult lăudat. Însă, trebuie spus, că asemenea caractere le găsim la mai toate popoarele..
Cartea scriitorului Al.Florin Țene, face parte din noua colecție pe care a inițiat-o cu sprijinul Editurii Napoca Star, intitulată “ Cartea de buzunar“, colecție în care lunar v-a apare câte un nou titlu din opera acestui scriitor talentat și prolific.Până acum. din această colecție a mai apărut eseul “POEZIA, o ceremonie a textului… “,( ce marchează a 100-a carte publicată de Al.Florin Țene), colecție care va promova opera atât de diversă (poezie, proză, romane, teatru, filosofie, critică literară și de artă, eseuri ) a președintelui național al Ligii Scriitorilor.
“Trădarea la români “ este un eseu în care autorul își începe relatarea trădărilor de la Buerebista, care a fost înlăturat de către nobili săi.Istoria nemului nostru ne amintește că au fost trădați Mihai Viteazu, Tudor Vladimirescu, Vlad Țepeș, Petru Cercel, Constantin Brâncoveanu, Horia și Cloșca, au fost victimile acestei meteahnă omenească.
Până și marele sculptor Constantin Brâncuși pe care l-am omagiat nu de mult timp a fost contestat de către Academia Republicii Populare Române în anul 1951, în frunte cu Mihai Sadoveanu, G.Călinescu, Iorgu Iordan, A Toma, George Oprescu, Panaitescu-Perpessicius, Al.Graur, Geo Bogza, K.H.Zambaccian, Jalea, Adevăr istoric ce reiese din Procesul Verbal nr.10 semnat de președintele ședinței Mihai Sadoveanu. Trebuie spus că Alexandru Graur a fost împotriva acceptării în Muzeul de Artă al RPR a operelor lui Constantin Brâncuși.Mai mult George Călinescu spune că: “Brâncuși nu poate fi considerat creator de artă fiindcă nu se exprimă prin mijloacele esențiale și caracteristice acestei arte. “ Autorul publică în paginile aceste cărți Procesul Verbal nr.10 preluat din arhiva Academiei Române.
În paginile aceste cărți de dimensiuni reduse, dar foarte mare prin adevărul ce-l arată, descoperim trădările făcute în cadrul uciderii legionarilor la oridinul lui Carol al II-lea.
Ar fi multe de spus despre acest impresionant document scris de Al.Florin Țene, însă las să descoperiți, dragi cititori, adevărul caracterului poporului nostru,citind această opera impresionantă a președintelui național al Ligii Scriitorilor.
Autor Ion Tomescu-Olănescu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu