marți, 19 februarie 2013

Boxerul român Lucian Bute are adversar!


Lucian Bute şi Jean Pascal se vor lupta în viitorul apropiat, au anunţat promotorii celor doi pugilişti care au avut un parcurs aproape identic în carieră.
"Bute şi Pascal se vor lupta cu siguranţă. Nu ştim încă data meciului", a spus Yvon Michel, managerul lui Pascal, citat de "ESPN", precizând: "Avem mai multe scenarii în minte, însă nu ne-am hotărât". Cel mai probabil, cei doi pugilişti de la categoria semi-grea îşi vor încrucişa mănuşile în 25 mai. Ambii sportivi trăiesc în Montreal.
Bute va trebui să crească în greutate pentru acest meci, Pascal fiind în prezent cu trei kilograme mai greu decât Bute. Meciul este considerat de specialişti drept cea mai importantă confruntare din istoria boxului din Canada, depăşind în acest top lupta dintre Roberto Duran şi Sugar Ray Leonard din 1980, pentru titlul mondial la categoria welter, disputată pe Stadionul Olimpic din Montreal.
"Am primit deja telefoane de la Bell Centre, de la Stadionul Olimpic şi de la o arenă de fotbal din Quebec City. Interesul e uriaş", a adăugat Michel.
Meciul a fost pe buzele fanilor de când cei doi au reuşit să îşi facă un nume în boxul mondial. Atât Bute, cât şi Pascal au pornit de jos în Canada, o ţară străină pentru ei, şi au devenit campioni mondiali. În prezent, niciunul dintre ei nu deţine vreun titlu.
Atât Pascal, cât şi Bute au pierdut în faţa britanicului Carl Froch. Pascal are 30 de ani şi un palmares excelent (27 de victorii, 2 eşecuri şi 1 remiză), însă are probleme cronice la umăr. Bute (31 de succese şi o înfrângere) nu şi-a revenit încă pe deplin după KO-ul pe care l-a suferit în faţa lui Froch, în luna mai a anului trecut, când şi-a pierdut titlul IBF la categoria supermijlocie.
Pascal, născut la Port-au-Prince, în Haiti, iar în cariera sa la "semigrea" (unde a deţinut timp de doi ani titlul WBC) l-a învins de două ori pe românul Adrian Diaconu, de fiecare dată prin decizie unanimă. Haitianul, care - la fel ca Bute - este şi cetăţean canadian, şi-a pierdut centura în urma înfrângerii suferite în faţa veteranului Bernard Hopkins (46 de ani), în mai 2011.
Meciul pare să fie oportunitatea perfectă pentru cei doi pugilişti, ambii urmând să facă foarte mulţi bani din această partidă, iar învingătorul va avea o cotă excelentă pe piaţă şi va fi desemnat, aproape sigur, drept challenger pentru un titlu mondial.

                                                                                              C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu