duminică, 17 februarie 2013

Editorial - Vremuri tulburi


    S-au întâmplat multe în ultima vreme, numai dacă ne gândim la retragerea Papei Benedict al XVI-lea, dar mie mi se pare mult mai interesant sondajul realizat de IRSOP privind încrederea românilor în Biserica Ortodoxă Română, care a scăzut la 68%, fapt nemaiîntâlnit până acum. Capii bisericii ar trebui să reflecteze puţin şi chiar să se roage pentru revenirea procentului la 90%.
         Şi fiindcă am vorbit despre religie, un neavizat ar putea crede că în „Grădina Maicii Domnului”, adică România, a venit raiul pe pământ, deoarece hoţii se înţeleg bine, de vreo trei ani, cu poliţiştii în a... fura carburant din magistralele prahovene. Poetul Lucian Avramescu ne spunea, pe un post TV, că venea elicopterul Poliţiei Române să-şi ia „tainul”, adică sacoşa cu banii proveniţi din cotizaţiile hoţilor.
       România mă surprinde mereu, iar carnea de cal vândută pe post de carne de vită este un lucru deja banal.Oricum şi dacă ai noştri nu au fost de vină, în Europa toată lumea ştie că noi am trimis carnea de cal. Suntem văzuţi prost în întreaga Europă şi lume. Noi în schimb mâncăm toate produsele lor de proastă calitate doar pentru că ne atrage eticheta sau preţul.Nu-mi vine să mă gândesc la Sfintele Paşti! Acum vreo trei ani, în Târgul de la Obor din capitală s-a vândut carne de câine pe post de miel. Ce-au mai behăit oaia Dolly şi Gigi Becali!
        Vremuri tulburi sunt şi în PDL şi PNL, iar preşedintele Traian Băsescu este partizan Elena Udrea, adică din nou nu este imparţial.
        Veştile bune vin din cinematografia românească, unde filmul  "Poziţia copilului" de Călin Netzer a primit, vineri seara, premiul criticii internaţionale - FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin şi va fi nominalizat la Premiul Oscar, anul viitor. De asemenea diseară, 17 februarie, va începe Olimpiada Tineretului de la Braşov, un eveniment sportiv important cum n-am mai avut din 1981, când s-a desfăşurat Universiada de Vară, prezidată de Nicolae Ceauşescu. La deschiderea oficială va participa premierul Victor Ponta, preşedintele Băsescu având alte treburi. Se spune că  nici nu s-a mai spălat pe mâini de când a dat mâna cu Papa...

   

                                                                           Gelu Dragoş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu