marți, 19 februarie 2013

Primul aur pentru România la FOTE 2013. Emil Imre, evoluţie de senzaţie la Braşov


Ciucanul Emil Imre (16 ani) a cucerit medalia de aur în cursa de short-track, pe distanţa de 1.000 de metri.
După argintul obţinut ieri în proba de 500 de metri şi finala de la 1.500 de metri, tânărul sportiv român a reuşit azi să îşi zdrobească adversarii în competiţia disputată pe distanţa de un kilometru.
Sportivul harghitean a mers ceas în calificările de la 500 de metri, impunându-se în serii şi în sferturile de finală, iar în semifinale s-a clasat pe locul doi. În ultimul act, Imre a fost mai rapid cu doar 3 miimi de secundă decât francezul Tristan Navarro.
Este prima medalie de aur a României în cele 11 ediţii de iarnă ale Festivalului Olimpic al Tineretului European.
Românii se descurcă bine astăzi la "Olimpiada" de la Braşov. Peter Almaşi, Ionuţ Ungureanu şi Nan Bogdan au terminat în primii 32 de concurenţi în calificări şi vor participa, de la ora 14:00, la faza finală a concursului de snowboard de la FOTE.
Finala se desfăşoară în următorul sistem. Cei 32 de sportivi calificaţi vor fi împărţiţi în opt serii, iar primii doi vor merge mai departe. Acest lucru se va repeta până când vor mai rămâne doar patru concurenţi. Primii doi se vor lupta pentru aur, în timp ce ceilaţi doi se vor bate pentru medalia de bronz.

                                                                         Sorin Breazu 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu