luni, 18 februarie 2013

Trucuri pentru un meniu afrodisiac perfect


 Unii spun că anumite alimente pot influenţa libidoul şi creşte potenţa. Cercetătorii nu au putut încă stabili cu claritate eficacitatea în domeniu, însă se ştie că unele alimente pot oferi o stare de bine.
Iată mai jos câteva trucuri pentru un meniu afrodisiac perfect:
Se evită felurile de mâncare grele, cu sosuri, cu mult calorii şi greu de digerat. Nu trebuie să simţi că ai o greutate mare, mai ales când te ambiţionezi să faci câteva "acrobaţii".
Se evită felurile de mâncare complicate, a căror preparare necesită multe ore. Aveţi nevoie de timp pentru a vă găti.
Este de preferat ca reţeta să fie testată cel puţin o dată, anterior, pe persoana iubită.
Nu numai mâncarea este importantă, ci şi decorul - lumânări aprinse, veselă în ton cu momentul, pahare frumoase, ornamente din satin, muzică etc.
Chiar dacă sunteţi emoţionată şi v-a pierit pofta de mâncare, forţaţi-vă puţin şi mâncaţi. Bărbaţii, în general, cred că apetitul gastronomic al unei femei spune multe despre cel sexual.
Bule şi glamour: seara se "stropeşte" cu şampanie - băutură festivă, romantică. Însă nu trebuie să se facă exces. Sticla de şampanie nu se pune în congelator pentru că dispar bulele. În schimb, se poate păstra într-o găleată cu apă rece şi gheaţă.
Alimente perfecte pentru această ocazie: stridii (sunt bogate în zinc, element indispensabil pentru sinteza testosteronului, şi conţin puţine calorii), trufe (degajă feromoni - hormoni care influenţează comportamentul sexual), anghinare (conţine antioxidanţi şi vitamine care contribuie la eliminarea oboselii), ghimbir (are proprietăţi vasodilatatoare, care acţionează asupra organelor inferioare, inclusiv asupra aparatului reproducător).
Desertul - un "fondue au chocolat" servit cu câteva căpşuni (pentru culoarea lor roşie, a pasiunii) şi felii de banane (cel mai "falic" dintre fructe).
Ciocolata conţine cacao - bogată în substanţe care contribuie la secretarea serotoninei - un neurotransmiţător al plăcerii.
Potrivit unui sondaj comandat de brandul Cadbury, citat de site-ul aufeminin.com, "52% dintre femei preferă ciocolata... sexului".

                                                                                Iulian COZA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu