marți, 30 mai 2017

SIMONA HALEP, INVINGATOARE LA MADRID, LOCUL 4 WTA, LOCUL 8 IN DRUM SPRE SINGAPORE!


Simona Halep a incheiat o saptamana de vis la Madrid, castigand, pentru a doua oara consecutiv Turneul WTA Premier Mandatory, al 15-lea din cariera, din 24 de finale, iar faptul ca a muncit ca un ocnas pentru fiecare punct al acestei victorii in fata bravei Kristina Mladenovic, cu 7-5, 6-7, 6-2, dupa 2 ore si 44 de minute de o intensitate cum rar ne-a fost dat sa vedem, va duce acest meci direct in analele tenisului romanesc.
Asistata din loja patronului turneului Ion Tiriac (care da si numele trofeului) de ceea ce eu numesc intr-o rubrica de pe acest blog CARIATIDE SI ATLANTI ai sportului nostru, Tiriac, cum spuneam, Ilie Nastase (careia Simona Halep a avut delicatetea sa-i multumeasca in mod special, intr-un moment in care unii s-au pus pe murdarit statui), Nadia Comaneci si Virginia Ruzici, Simona Halep a dat o proba extraordinara de caracter, pricepere si abnegatie, toate intr-un joc complet, inteligent si placut ochiului.
Pentru ca, sa nu uitam, Kristina Mladenovic era la a patra finala in acest an, atentie, in 4 luni, cu un turneu, la Sankt Petersburg, castigat, abia cu o saptamana in urma jucase meciul decisiv la Stuttgart, unde Simona prinsese semifinala, opunand o rezistenta apriga, de mare calitate. Acestea sunt marile victorii, pe care ti le amintesti peste ani si ani, cele muncite la greu, cand ultima minge castigata ti se pare o veritabila eliberare.
Nu are rost, evident, avem destui specialisti, sa-mi dau eu cu parerea tehnic si tactic, dar o partida condusa cu tenacitate dupa un scenariu bine structurat (a tocat-o pe rever, a schimbat mereu efectele, calibrand parca pe calculator lungimea si unghiul mingilor), asa cum a fost aceasta finala da masura valorii extrem de inalte la care a ajuns Simona Halep.
Drept dovada, cu acest succes, care i-a adus 1.000 de puncte WTA (si un cec de 1.043.680 euro), prima noastra racheta a urcat din nou, temeinic, pe locul 4 in ierarhia forului mondial, precum si pe 8, care aduce calificarea, in cel pe 2017, Road to Singapore, un salt remarcabil.
Si pentru a va da seama de valoarea jucatoarei pe care a invins-o asta-seara, trebuie sa va spun ca in acest din urma clasament, pentru Turneul Campioanelor, Mladenovic este pe 4, confirmand ceea va spusesem deja, cu inceputul de an fabulos pentru ea.
De saptamana viitoare, Simona Halep va fi la Foro Italico, la Roma, tot un turneu Premier, alaturi, pe tablou, de Irina Begu si Monica Niculescu, dar ea intra direct in turul secund, ca favorita nr. 6.
Sambata, insa, Sorana Cirstea, si ea extraordinara la Madrid, unde a ajuns pana in sferturi (unde a fost eliminata de… Mladenovic), adica un pic obosita, a pierdut in primul tur al calificarilor, unde a eliminat-o chinezoaica Qing Wang (nr. 64, cu 19 locuri mai bine decat romanca), scorul fiind 6-4, 6-2.
                                                     Lucian OPREA
Preluare https://oprealuciansport.wordpress.com/2017/05/13/simona-halep-invingatoare-la-madrid-locul-4-wta-locul-8-in-drum-spre-singapore/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu