sâmbătă, 27 mai 2017

Surpriză de proporţii în finala Cupei României: Voluntari câştigă trofeul în 2017 !



Gruparea ilfoveana FC Voluntari a produs surpriza si a invins-o in finala pe Astra Giurgiu cu 6-4, dupa executarea loviturilor de departajare (1-1 a fost scorul in timpul regulamentar).
Alexandru Ionita (min.35) a marcat pentru Astra, in timp ce golul Voluntariului a fost inscris de Laurentiu Marinescu (min.83). La penaltiuri a ratat doar Alexandru Stan.
La ultimul meci cu antrenorul Marius Sumudica pe banca, fosta campioana a Romaniei a facut o prima repriza excelenta, in care a marcat un gol si a ratat alte ocazii importante.
Singura reusita a primei reprize i-a apartinut lui Alexandru Ionita, in minutul 35, cu un sut excelent plasat de la marginea careului.
Dupa pauza, antrenorul Claudiu Niculescu (foto) a mutat bine, introducandu-i in teren pe Ivanovici si Vodut, iar ilfovenii au pus stapanire pe joc. Egalarea a venit tarziu, in minutul 83, cand Marinescu a transformat un penalti dictat de Istvan Kovacs dupa un fault al lui Morais asupra lui Vodut.
In prelungiri, tot Voluntari a fost echipa care a dominat si a incercat mai mult, insa scorul a ramas 1-1 si s-a trecut astfel la loviturile de departajare:
Voluntari: au marcat Balan, Marinescu, Vodut, Ivanovici si Achim.
Astra: au marcat Fabricio, Sapunaru si Seto, iar Stan a fost singurul care a ratat.
E primul trofeu castigat de FC Voluntari in istoria ei de doar 7 ani.
Nota. Ramane acum de vazut daca FC Voluntari va reusi sa primeasca licenta pentru cupele europene si sa evolueze in preliminariile Europa League. In caz contrar, Astra e echipa care va merge in cea de-a doua competitie ca importanta din Europa.
Nota 2 Anul trecut, Cupa Romaniei a fost castigata de CFR 1907 Cluj Napoca, dupa o finala in care a invins-o la penaltiuri pe Dinamo Bucuresti.

                                                                                                C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu