joi, 12 octombrie 2017

România, citește-te!

Suntem o tara în care, oficial, 150.000 de cetățeni nu știu deloc carte. Suntem țara cu cei mai multi analfabeți din Europa de Est. Suntem o țara cu un procent de adolescenți semianalfabeți de 40%. România, trezește-te! 
Pericolul cel mai mare este ca România să devină o ţară de analfabeţi funcţionali. Adică persoane care ştiu să scrie şi să citească, dar nu înţeleg sensul cuvintelor. Un raport al Comisiei Europene arăta că 40% dintre români au dificultăţi atunci când scriu şi citesc şi au mari probleme atunci când vine vorba de socotit. În 2014, 6% dintre români nu ştiau să scrie şi să citească deloc. Analfabetism absolut.

"Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei…Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti… Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală.”
(Octavian Goga, 1916)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu