joi, 25 ianuarie 2018

Anticariatul donatorilor la Biblioteca Judeteana Petre Dulfu


Pornind de la ideea directorului dr. Teodor Ardelean, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare a fost demarat încă un proiectul inedit, denumit ANTICARIATUL DONATORILOR, care are ca scop salvarea şi oferirea în mod gratuit a cărţilor primite din donaţii.
Lucrările donate urmează un circuit intern de selecţie şi prelucrare, care are ca finalitate, pe de o parte, completarea colecţiilor Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” Baia Mare şi, pe de altă parte, redistribuirea acestora în vederea creării sau completării fondurilor altor biblioteci din ţară şi din străinătate.  Acele lucrări care se regăsesc în tiraj suficient în baza de date a bibliotecii ar urma să ajungă la societăţile abilitate cu reciclarea şi transformarea deşeurilor de hârtie în noi produse.
Având în vedere că orice carte merită o a doua şansă, lucrările care reprezintă un „surplus” preţios sunt oferite în dar tuturor celor interesaţi. Acestea se află în zona intrării principale în Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, astfel că accesul la rafturile pe care sunt expuse nu este condiţionat de programul bibliotecii.

Acest fond va fi triat şi completat periodic de către personalul de specialitate din bibliotecă în funcţie de interesul cititorilor faţă de acesta.


Stefan Selek

            bibliotecar

           Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" Baia Mare

           Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu