luni, 19 martie 2018

Comunicat de presă

                                                                                             
19 martie 2018
Persoană de contact: Dan Bucă,
purtător de cuvânt
Tel.: 0755-112726


Circulație rutieră în condiții de iarnă

Vremea a fost mai rece față de normalul termic al acestei perioade. Cerul a fost noros. Pe arii extinse s-au semnalat predominant precipitații sub formă de ninsoare. Stratul nou de zăpadă a măsurat între 15 și 20 cm. Cantitatea maximă de precipitații a fost 17 l/mp la Cavnic. Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări de până la 68  km/h în zona montană înaltă, la Vf. Iezer, unde a spulberat zăpada. Temperaturile maxime din cursul zilei au avut valori cuprinse între -3 grade Celsius la Ocna Șugatag, Petrova și Târgu Lăpuș, respectiv 3 grade Celsius în Baia Mare și  Sighetu Marmației. Local la munte s-a semnalat ceață. Cel mai rece a fost în cursul nopții și în această dimineață la Ocna Șugatag și Petrova, -5 grade Celsius, - 3 grade Celsius la Sighetu Marmației. La această oră sunt 0 grade Celsius în Baia Mare și Târgu Lăpuș, -2 grade Celsius la Borșa și Cavnic, -4 grade Celsius la Ocna Șugatag și Petrova, - 3 grade Celsius la Sighetu Marmației. Stratul de zăpadă măsura 70 cm la Vf. Iezer, 19 cm la Bistra, 15 cm la Sighetu Marmației, 11 cm la Ocna Șugatag, 10 cm Ferești și Iza. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă și se circulă în condiții de iarnă. Cerul este acoperit,  vizibilitatea este bună în trafic. Ninge slab acum în Pasul Gutâi. Zăpadă frământată, cu grosimea de până la 1 cm se găsește depusă pe DN 17 C, pe Dealul Ștefăniței și în Pasul Prislop (între km 131 și km 156, respectiv între km 156 și km 180),  S-a intervenit cu 13 utilaje cu lamă și un utilaj de tip UNIMOG pentru curățarea părții și lărgirea părții carosabile de zăpadă. s-au împrăștiat 112 tone de material antiderapant.
La Borșa angajații societății Electrica lucrează pentru remedierea deficiențelor și alimentarea cu energie electrică a gospodăriilor afectate. Au fost aduse grupuri electrogen și au fost alimentate trei posturi din cele opt afectate de vânt și zăpada viscolită..
Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost în scădere. Nu au fost semnalate probleme până la această oră pe cursurile de apă. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în conformitate cu regulamentul de exploatare, în condiții de siguranță. Răcirea vremii contribuie la instalarea fenomenelor de iarnă pe cursurile de apă. Gheață la mal este pe cursurile râurilor Ruscova și Vaser.
Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea rămâne rece în continuare. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse, în a doua parte  a zilei și în cursul nopții vor cădea precipitații predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab, la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, viscolind ninsoarea. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 4 grade Celsius și 7 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între -2 grade Celsius și 0 grade Celsius.
Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.
        
         


Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu