luni, 16 septembrie 2019

[Europe Direct Maramures] În atenția U.A.T. eligibile pentru a depune cereri în cadrul apelului WiFi4EU


Buna ziua,

Joi, 19 septembrie 2019 începând cu ora 14:00 (ora României), va fi posibilă depunerea de proiecte în cadrul apelului schemei de finanțare WiFi4EU, adresat localităților din România (orașe, municipii, comune).
Cu un buget total de 26,7 de milioane de euro, Comisia Europeană vrea să realizeze distribuția a 1.780 de vouchere (fiecare în valoare de 15.000 de euro) pentru administrațiile locale europene, pe criteriul primul venit, primul servit.
Pentru a putea aplica la acest program orașele, municipiile și comunele trebuie să urmeze pașii descriși mai jos:
1. Verificați dacă vă regăsiți pe lista potențialilor aplicanți din România.
Vezi lista aici entităților eligibile din România aici: http://bit.ly/ListaROAplicanti  
Lista a fost convenită cu fiecare țară participantă (pentru România - Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale).
2. Dacă regăsiți numele Unității Administrativ Teritoriale pe care o reprezentați în lista mai sus menționată, trebuie să vă înregistrați în portalul dedicat al programului.
Notă: Dacă ați participat la un apel anterior al acestei scheme de finațare nu este nevoie de înregistrare, trebuie doar să vă amintiți numele de utilizator – adresa de email – și parola care ați ales-o anterior.
Adresa de internet pentru portalul dedicat este: https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/home (veți putea seta din colț dreapta sus limba platformei, română).
Dacă este nevoie veți trece la înregistrare în secțiunea înregistrare municipalități. Completați informațiile solicitate de sistem.
3. Contul odată creat poate fi accesat acum pentru încărcarea documentelor cerute de prezentul apel de finanțare.
Veți accesa secțiunea Înregistrarea mea unde aveți butonul Încărca documente. Sunt solicitate două documente de încărcat în sistem:
3.1. Formularul de aprobare a finanțării semnat de reprezentantul legal (primarul municipalității/orașului/comunei), inclusiv o copie a documentului de identitate al acestuia (carte de identitate/pașaport) în spațiul din formular prevăzut în acest sens (format scanat).
Formularul de aprobare se poate descărca din sistem, se listează, se completează cu datele U.A.T./reprezentant legal și se mai adaugă înainte de scanare o copie a documentului de identitate al persoanei care a semnat.
3.2. Al doilea document care trebuie încărcat este - copia unui act de numire sau a unui document care atestă faptul că primarul/șeful municipalității/reprezentantul legal reprezintă localitatea.
Atenție! Numele persoanei trebuie să fie bine lizibil în documentul pe care îl furnizați.
Vă rugăm să vă asigurați că TOATE documentele încărcate sunt complete, semnate acolo unde este cazul și corecte.

4. Așteptați lansarea apelului, joi 19 septembrie 2019, ora 14:00 (ora României), vă logați anterior cu câteva minute în sistem și accesați secțiunea Candidatura mea.
Dați-vă acordul prin bifarea opțiunii „Sunt de acord cu condițiile aferente cererii de proiecte și declar că municipalitatea pe care o reprezint nu este vizată de niciuna din situațiile enumerate la articolul 136 alineatul (1) din Regulamentul (EU, Euratom) 2018/1046”.
Butonul solicitați un cupon valoric va deveni activ la fix ora de lansare a apelului, faceți click și candidatura dumneavoastră va fi înregistrată!

Mult succes!

Informăm potențialii beneficiari români că pentru obținerea finanțării este nevoie de extremă rapiditate, respectiv conectarea la platforma dedicată și solicitarea cuponului valoric în primele secunde de la lansarea apelului! Din acest motiv, sugerăm încărcarea documentelor suport anterior lansării apelului și verificarea acestora. Reamintim că criteriul de acordare a finanțării este primul venit/primul servit!
Primul apel al inițiativei #WiFi4EU, care a avut loc în noiembrie 2018 a fost de maxim succes, cu peste 13.000 de localități care au aplicat din toată Europa pentru un număr de 2.800 de vouchere. Al doilea apel a avut loc în aprilie 2019 și peste 10.000 de aplicanți au concurat pentru un număr de 3.400 de vouchere. 98% dintre vouchere au fost distribuite către aplicanții care au făcut solicitarea în primele 60 de secunde de la deschiderea apelului, evidențiind receptivitatea pentru această finanțare din partea autorităților publice locale și criteriul primul venit, primul servit.

Răzvan Manța
Counsellor
Information/Communication Consultant for Europe Direct Information Center in Maramures

Directorate for Development and Implementation of Projects
Department for Promoting Projects
Maramures County Council

Tel./ Fax 0262-211947
Mobile: 0740694564
Baia Mare, Gh.Șincai Street, No. 46, postal code 430311
Europe Direct Center Maramures http://europedirect.cdimm.org/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu