duminică, 25 iulie 2021

Când s-a vaccinat Dumnezeu? (Opinie)


„Pentru a asigura siguranța celor mai fragili oameni care frecventează Biserica, îi rog cu blândețe pe cei care nu intenționează să fie testați sau vaccinați să se abțină de la venirea în parohie. Este caritate creștină să veghezi asupra sănătății cuiva și a celorlalți”, le-a cerut enoriașilor preotul italian Pasquale Giordano, din Bernalda, o localitate cu 12.000 de oameni.

Sună ca naiba, zic.

„Făcând #vaccinarea obligatorie pentru unii și impunând un #passsanitaire pentru anumite activități, guvernul își îndeplinește responsabilitățile legitime sub controlul Parlamentului. Depinde de organele jurisdicționale ale statului nostru de drept să verifice dacă impunerea #passsanitaireeste în conformitate cu legea, limitată la durata epidemiei într-o formă grav contagioasă și că restricțiile privind libertățile de venire / plecare sunt proporționale. Această epidemie ne face să simțim cu toții cât de responsabili suntem unul față de celălalt.”, precizează un comunicat al Conferinței Episcopilor din Franța.

Sună ca naiba, spun iar.

Papa Francisc merge în Slovacia, în septembrie. E o vizită de câteva zile. Doar persoanele vaccinate vor avea ocazia să participe la întâlniri și slujbe. Această decizie a ministrului slovac al Sănătății, Vladimír Lengvarský, a fost luată în comun cu Conferința Episcopală Slovacă.

Unde este credința creștină aici, bucuria comuniunii?

De când numele lui Dumnezeu e ca un pseudo-afiș publicitar pentru vaccinare?

Segregarea a devenit un precept creștin?

Discriminarea e un semn al bunătății și înțelepciunii?

Toate sună ca dracu, clar.

un comentariu de Alexandru Petria, scriitor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu