“În
acest moment, procesăm 6.000 de litri de lapte pe săptămână de la trei ferme
din zona Ţaga şi producem 600 de kilograme de brânzeturi. Avem capacitatea
totală de a procesa 12.000 de litri de lapte şi de a produce 1.200 de kilograme
de brânzeturi”, a precizat Călin Fărgaciu, directorul executiv al
Cooperativei Someş-Arieş.
Brânzeturile produse în fabrica de la
Țaga și maturate în grota în care trăiește Brevibacterium
linens (bacteria care ajută la fermentarea laptelui și
formarea unor brânzeturi de o consistență cremoasă) pot fi găsite, din această
săptămână în magazinele care aparțin fimelor membre ale AgroTransilvania
Cluster. Printre aceastea se află standul AgroTransilvania din Iulius Mall,
Carmangeria Moldovan, Mariflor, Bonas și Everest.
“Brânzeturile
produse în fabrica de la Ţaga vor putea fi cumpărate
peste 10 zile şi din Carrefour Polus”, a
declarat Ciprian Morcan, reprezentant AgroTransilvania Cluster.
Fabrica
de Brânzeturi de la Ţaga a fost redeschisă
la sfârşitul lunii noiembrie 2014. Acest lucru a fost posibil în urma
acordului semnat pe 29 august 2014 de FrieslandCampina România și
Fabrica de Brânzeturi Transilvania, care s-a născut
din asocierea dintre AgroTransilvania Cluster și
Cooperativa Agricolă Someș
Arieș.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu