Friptura de ied pregătită
simplu dar cu un rezultat extraordinar de gustos. Orice începător în ale
bucătăritului o va pregăti şi va avea succes garantat.
INGREDIENTE:
·
Pulpele iedului
·
Coaste
·
2 cepe roşii
·
6-8 căţei usturoi
·
1 măr mare sau 2
mai mici
·
Ulei
·
1 cană vin alb
·
1/2 cană apă
·
Sare
·
Piper
·
Cimbru uscat
PREPARARE:
Acoperim fundul tăvii cu ulei
(cât să fie bine acoperit), apoi punem carnea. O condimentăm cu sare, piper,
cimbru. Printre bucăţile de carne strecurăm felii de mere, căţeii de usturoi
tăiaţi în jumătate pe lungime şi felii de ceapă (ceapa o tăiem în 6-8 felii).
Turnam vinul şi apa şi
acoperim cu o folie de staniol. Dăm tava la cuptor, la 200° în jur de 90-120
minute, având grija ca din când în când să stropim cu sucul din tava. Dacă se
evaporă sucul adăugăm apă călduţă, cât este necesar.
Luăm apoi folia şi lăsăm să
se rumenească uniform pe ambele părţi.
Friptura de ied la cuptor
poate fi însoţită de o salată orientală simplă sau o salată verde cu lămâie şi
ridichi.
Să aveţi poftă bună! Hristos
a Înviat!
Ana Ardusădan Dragoş
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu