joi, 5 septembrie 2024

Mircea Lucescu a insistat să vorbească în limba română înainte de Kosovo – România

Selecționerul Mircea Lucescu a transmis ferm încă de la începutul conferinței de presă că vrea să vorbească în limba română: „La echipele de club am vorbit toate limbile posibile, dar la echipa națională trebuie să vorbim în limba română„, a spus selecționerul. „Nu! Eu în românește vorbesc”, a reiterat Lucescu pe parcurusl conferinței.

Jurnaliștii kosovari au fost primii care au adresat întrebări pentru Mircea Lucescu și Nicolae Stanciu. Deranjat că întrebările sunt prea lungi, „Il Luce” a intervenit de două ori și i-a grăbit pe reporterii de la Priștina: „Asta nu e întrebare!” și „Întrebarea ta! Întrebarea e prea lungă. Trebuie să mergem să ne antrenăm”, a spus Mircea Lucescu.

Ulterior, selecționerul în vârstă de 79 de ani,  a vorbit despre ceea ce a găsit la echipa națională și a prefațat meciul cu Kosovo. Mircea Lucescu se așteaptă la o atmosferă fair-play la Priștina, în ciuda incidentelor de la meciul disputat pe Arena Națională, în urmă cu un an.

„Să nu uităm că România este echipa care s-a calificat la Campionatul European. Este o echipă care a obținut o performanță acolo ieșind din grupe de pe primul loc, o echipă care a acumulat experiență în această perioadă, motivată, dispusă să facă tot ce e posibil pentru a face un pas înainte pentru o eventuală calificare la Campionatul Mondial”.

A fost o lecție de patriotism predată de antrenorul echipei naționale.


Autor: Cristi SOMEȘAN

Sursa:sport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu