sâmbătă, 18 august 2012

COMPETIŢIA de FOTOGRAFIE a Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală


Ediţia I : August – Septembrie 2012
 Unitatea de Sprijin a Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală lansează concursul de fotografie cu tema:
„Satul – viaţă, muncă, obiceiuri”
Concursul este deschis în perioada 10 August – 10 Septembrie 2012.
 Se pot înscrie toate persoanele interesate, la una dintre următoarele secţiuni:
Peisaje (deal, munte, câmpie, sate, faună etc.)
Oameni şi activităţi (plivit, plantat, semănat, cules, apicultură, creşterea animalelor etc.)
Obiceiuri şi meşteşuguri (dansuri şi obiceiuri populare, olărit, sculptură, şezători, cusut, măşti etc.)
Ferme (zootehnie, ferme de legume, cereale, livezi, podgorii etc.)
Afaceri rurale (unităţi de procesare, (agro)turism, servicii rurale etc.)
 Juriul din cadrul USR va analiza fotografiile, dintre care vor fi selectate zece (câte 2 fotografii din fiecare categorie) pentru o expoziţie itinerantă la evenimentele organizate de RNDR. Fotografiile vor fi postate de asemenea şi pe website-ul www.rndr.ro .
Toate cele cinci fotografii clasate pe primul loc la fiecare categorie vor fi recompensate cu premii; din rândul acestor imagini va fi desemnată fotografia câştigătoare a competiţiei, iar autorul acesteia va primi Marele Premiu: un weekend de două persoane la o pensiune rurală.
Următorii clasaţi vor primi: o cină de două persoane la un restaurant cu specific tradiţional (locul II) şi câte un coş cu produse tradiţionale (locurile III - V).
Toate cele zece fotografii selectate pentru expoziţia itinerantă vor forma o serie de cărţi poştale, pe care USR le va distribui la evenimentele pe care le organizează. Fiecare fotograf care are o poză inclusă în această serie va primi un număr de 20 de seturi. Autorii vor fi creditaţi.
Este deschisă totodată şi o Secţiune specială pentru tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 23 de ani, intitulată „Satul prin ochii mei”.
Premiul acestei secţiuni va fi o bicicletă inscripţionată RNDR.
Condiţii de participare:
Vârsta minimă 14 ani;
 Fotografiile vor fi trimise electronic, la adresa de email: fotocompetitie@rndr.ro; acestea trebuie să aibă rezoluţie de min. 150 dpi şi mărimea fişierului de min. 2 MB.
 În mesajul trimis, participanţii vor menţiona numele complet, vârsta împlinită dacă participă la secţiunea pentru tineri şi vor furniza un număr de telefon de contact.
 Un participant poate trimite oricâte fotografii consideră, care să corespundă cerinţelor prezentelor condiţii de participare (pentru înscriere la una, mai multe sau toate categoriile competiţiei);
Participarea la concurs, prin trimiterea fişierelor la adresa de email a competiţiei, implică automat acceptul ca fotografiile respective să poată fi utilizate de Unitatea de Sprijin a RNDR în cadrul publicaţiilor, afişărilor on-line, precum şi pe orice alt suport în cadrul evenimentelor şi/sau comunicărilor de orice natură pe care US RNDR le realizează.
Fotografiile trebuie să fie originale, să aparţină concurenţilor, să nu fi fost publicate anterior în alte medii de informare şi să nu fi fost premiate în cadrul altor competiţii de fotografie. Prin participarea la concurs, autorii îşi asumă respectarea condiţiilor menţionate anterior!
Fişierul fiecărei fotografii va fi identificat astfel: Judeţ_ Nume_Prenume_Titlu.jpeg
(ex: Prahova_Stoian_Vlad_CabanaInParang.jpeg)
Vă mulţumim şi vă dorim mult succes!

                                                          Echipa US RNDR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu