miercuri, 29 august 2012

Liviu Marian Pop: Suntem singurul stat din UE care angajează persoane necalificate în sistemul educaţional


România este în momentul de faţă singurul stat din Uniunea Europeană care angajează persoane necalificate în sistemul educaţional, acest sector de activitate fiind de altfel unicul din ţara noastră unde sunt acceptaţi salariaţi necalificaţi, a declarat luni Liviu Marian Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, potrivit Agerpres.
"Domeniul educaţional se confruntă cu trei probleme majore, respectiv investiţii necontrolate, resursă umană insuficientă şi formare profesională precară. Potrivit unor estimări realizate la nivelul Ministerului Educaţiei, în unele cazuri este nevoie şi de şapte ani pentru finalizarea investiţiilor demarate, deoarece resursele alocate anual sunt insuficiente. Spre deosebire de Educaţie, unde s-au construit câteva şcoli şi grădiniţe, în Sănătate investiţiile lipsesc cu desăvârşire. În ultimii 20 de ani, în România nu s-a construit niciun spital", a afirmat Liviu Marian Pop.
În ceea ce priveşte nivelul de salarizare şi mai ales salarizarea din sistemul bugetar, ministrul pentru Dialog Social a precizat că aceste aspecte sunt stabilite în acordul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), statul român având obligaţia de a se încadra în anvelopa salarială deja fixată.
Ministrul a făcut aceste declaraţii cu ocazia conferinţei de lansare a studiului "Productivitatea muncii în sectorul public", realizat de o echipă de experţi români şi italieni şi axat pe analizarea rezultatelor politicilor naţionale şi ale reformelor aplicate până acum în administraţia publică.Preluare Capital.ro

                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu