marți, 29 noiembrie 2016

MINISTERUL EDUCATIEI: PROFESORII POT ORGANIZA IN CONTINUARE SERBARI SCOLARE IN PREAJMA SARBATORILOR

Mai multi parinti si cadre didactice ne-au scris pe adresa redactiei, ingrijorati ca nu ar mai putea organiza serbari scolare pentru copii. Acestia arata ca serbarile scolare ii ajuta pe copii sa isi dezvolte abilitatile artistice, sa scape de emotia de a vorbi in public si le permite parintilor sa petreaca timp de calitate alaturi de copiii lor.


Tinand cont de informatiile inexacte vehiculate spatiul public pe tema serbarilor scolare, Ministerul Educatiei a anuntat ca scolile pot organiza in continuare serbari pentru elevi in preajma sarbatorilor de Craciun/ sfarsit de an.

Redam in continuare anuntul Ministerului Educatiei:

"In cadrul videoconferintei din data de 15 septembrie 2016, la care au participat, in principal, inspectorii scolari pentru invatamantul prescolar din toate judetele tarii si din cele sase sectoare ale municipiului Bucuresti, a fost prezentata tema generica a anului scolar 2016 – 2017, respectiv „Traieste, cultiva si promoveaza bucuria unui timp de calitate ca bucurie a cresterii personale!”.

 Abordarea acestei teme a fost facuta din perspectiva celor trei actori implicati in educatie: cadre didactice, copii si parinti. In acest context, una dintre recomandarile care ii vizau pe parinti a fost organizarea unor evenimente/momente in care parintii si copiii pot petrece un timp de calitate impreuna la gradinita, implicit sebari.

Remarca inspectorului general pentru invatamant prescolar din Ministerul Educatiei a vizat accentuarea rolului pe care un cadru didactic/educator trebuie sa-l aiba pentru a crea un dialog robust intre scoala si parinti, nicidecum interzicerea sau restrictionarea desfasurarii unor astfel de evenimente.

In concluzie, serbarile scolare pot fi organizate in continuare si completate cu activitati interactive, dedicate oricarui eveniment din an, activitati de tip atelier sau de tip proiect, toate mizand pe implicarea si participarea parintilor cu scopul de a creste dimensiunea participativa a comunitatii in viata scolii", se arata pe site-ul Ministerului Educatiei.

                                                                                       Andreea ION

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu