sâmbătă, 11 martie 2017

Activiștii ecologiști au blocat camioanele cu lemn pe Transfăgărășan. Pădurile virgine ale României sunt defrișate

Activiști Agent Green, oameni de știiință și alpiniști profesioniști au blocat vineri dimineață, 10 martie 2017, pe Transfăgărășan, camioanele încărcate cu arbori din Munții Făgăraș. Distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru pune în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic national.
Ei cer anchetă la Vidraru și moratoriu national la exploatarea pădurilor virgine.
Protestatarii au instalat corturi speciale si au afisat bannere cu mesajul “Salvati Ultimele Paduri Virgine” in limbile romana si engleza.
In timpul protestului, oamenii au discutat prin telefon cu un reprezentant al Ministerului Apelor si Padurilor, care le-a transmis ca oficialii sunt “foarte ingrijorati” de ceea ce reclama ei.
“Am primit si adresa dumneavoastra, pe care am inregistrat-o la minister si vreau sa va spun ca suntem foarte ingrijorati de cele scrise acolo. Doamna ministru Adriana Petcu a fost informata despre actiunea dumneavoastra. Am trimis deja Garda Forestiera, am solicitat Garzii Forestiere sa faca o informare chiar in cursul zilei de astazi cu privire la situatia de acolo”, a declarat reprezentantul ministerului.
In timpul convorbirii cu reprezentantul Ministerului Apelor si Padurilor, protestatarilor li s-a promis ca miercuri vor fi primiti la discutii de catre Adriana Petcu.
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a transmis ca transportul blocat de Agent Green era unul legal !
“Autovehiculul cu numarul de inmatriculare AG-95-SRV, oprit de activistii de mediu, desfasoara un transport legal, autorizat, toate datele fiind introduse in aplicatia SUMAL (aviz seria AP nr. 2393420 din 10.03.2017; Cod on-line 113DD7E4YAD6F), precum si in Inspectorul Padurii”, spun reprezentantii Romsilva.
Acestia mai precizeaza ca lemnele de foc transportate nu provin dintr-o padure virgina, asa cum au spus activistii, ci din fondul forestier de stat administrat de Ocolului Silvic Vidraru, din cadrul Directiei Silvice Arges si subliniaza ca exploatarea s-a facut legal, in baza unei autorizatii.
“Suprafata respectiva nu a fost inclusa in Studiul PIN MATRA 2001/018, asa cum, in mod eronat, au acuzat activistii de mediu. Parcela respectiva a fost inclusa in Situl Natura 2000 RO SCI 0122 si exploatarea lemnului este avizata favorabil de custodele sitului respectiv”, arata Romsilva.
 FĂRĂ CUVINTE, DOAR LACRIMI PENTRU "AURUL VERDE" A ROMÂNIEI:










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu