sâmbătă, 11 martie 2017

Comunicat


În această săptămână de primăvară, când fermierii au început campania agricolă de primăvară, pompierii maramureșeni alături de cei din cadrul serviciilor voluntare pentru situații de urgență din localitățile Copalnic Mănăştur, Cernești și Ulmeni au lichidat incendii de vegetație uscată în urma cărora au ars  circa 21 de hectare de teren.
În acest context, pompierii maramureșeni le amintesc cetățenilor măsurile de prevenire ce trebuie respectate pe timpul lucrului cu focul deschis:

  • Nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt;

  • Nu utilizați focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau
substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc);

  • Arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se va face în locuri special amenajate;

  • Cetăţenii se vor interesa în prealabil la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;

  • Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor se va face numai în baza permisului de lucru cu foc, emis de către primării, după ce a fost informat în prealabil serviciul voluntar/privat pentru situaţii de urgenţă.

  • Se va asigura supravegherea permanentă a arderii, iar jarul rezultat se va stinge.

De asemenea, cetățenii trebuie să știe că arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, a deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional, în conformitate cu H.G.R. nr. 537 din 06.06.2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 lei.


                                                         ISU Maramureş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu